söndag 26 mars

Vice statsministern i fortsatt opposition mot vargjakten

Miljöminister Åsa Romson vidhåller sin uppfattning i vargjaktsfrågan, enligt en radiointervju i morse.

Miljöminister Åsa Romson (MP) tycker det är helt okej att vara i opposition mot den egna regeringen. I en intervju i P1 Morgon säger hon att hon ser som sitt ansvar att slå larm när det inte är klart att Sverige klarar den vargförvaltning man internationellt är ålagd att göra.

Marie Gadolin Publicerad 28 november 2014 - 10:58

Vice statsministern och miljöministern Åsa Romson väckte stor uppmärksamhet när hon inför öppen ridå kritiserade ministerkollegan Sven-Erik Bucht (S) för att han stod upp för licensjakt på varg i vinter.
Då sa Åsa Romson:
– Jag beklagar att Sverige fortsätter med licensjakt på varg i vinter. Miljöpartiet har verkat för att tillfälligt ta bort möjligheten för licensjakt för den här vintern. Detta för att invänta pågående prövningar i domstolar och för att utreda stammens livskraft. Tyvärr har regeringen inte lyckats komma överens om den linjen.

Ingen kompromiss
Med anledning av att Miljöpartiet i helgen samlar sina kommun- och landstingspolitiker för partidagar i Karlstad intervjuades Åsa Romson i P1 Morgon och fick bland annat svara på frågor om vargjakten.
När reportern Johar Bendjelloul frågar om inte hela poängen med att regera ihop med ett annat parti är att man tar konflikter internt och står upp gemensamt utåt, svarar ministern:
– Jo, men det har vi också gjort i väldigt, väldigt många frågor.
”Men inte i just denna”, frågar reportern.
– Nej, och det är kanske ändå ett tecken på att en regering består av två partier som också har en öppen diskussion. Vi har i hela det här regeringssamarbetet varit tydliga med att vi kommer från lite olika håll, men vi hittar och söker oss fram till kompromisser. Ibland så tar det längre tid innan man hittar den spelplanen, och det har vi inte gjort ännu när det gäller vargpolitiken.

Blandar bort
Åsa Romson tvekar inte heller i intervjun för att blanda bort korten. Upprepade gånger hänvisar hon till att den förra regeringen genomförde de regeländringar som nu gör det möjligt med vargjakt. Att en bred riksdagsmajoritet står bakom beslutet nämns inte.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev