måndag 1 juni

Publicerad 15 maj 2013 - 16:50

Värva förbundsmedlemmar med Trappan

I snart tio år har Jägareförbundet genomfört sin värvningskampanj Trappan. I dagarna startar en ny omgång där den viktiga grundstenen medlem värvar medlem tas tillvara.

En som varit med länge och som arbetat aktivt med att få fler medlemmar i Jägareförbundet är Thord Jansson från Norrtälje. Han är aktiv i Jägareförbundet på flera sätt, som utbildningsansvarig i jaktvårdskretsen, som ledamot i kretsstyrelsen och som cirkelledare.

Trappan är bra. Den lockar medlemmar att värva nya jägare. Man skulle kunna modifiera premiesystemet, men annars är jag bara positiv.

Nu värvar inte Thord nya medlemmar för premierna, även om han ser dem som en uppmuntran. Han tycker det är viktigt att nya jägare får en försäkring, och att de får information inom jaktens område.

Och Thord Jansson brinner för att få jägarna att organisera sig.
Därför informerar jag nya jägare inte bara om Jägareförbundet, utan jag berättar också att det finns en konkurrerande organisation. Sedan får de själva ta ställning till om de vill bli medlemmar eller avstå, säger Thord Jansson.

 

Viktigt komplement

Nisse Nilsson är medlemschef i Jägareförbundet. Han vill inte överdriva betydelsen av Trappan, men säger att den är ett viktigt komplement till de traditionella kampanjer förbundet genomför för att behålla och utöka antalet medlemmar.

Trappan engagerar. Snittet för en värvare ligger på tvåtre nya medlemmar. Det gör man inte enbart för premiens skull, utan för att man är med i förbundet och vill bidra till fortsatta framgångar.

Man kan säga att Jägareförbundet genom Trappan får många bra ambassadörer som talar väl om förbundet. Den som lyckas får en liten premie som uppmuntran.
Nisse Nilsson hoppas att de som redan är engagerade i Trappan ska sprida intresset för den bland andra medlemmar som kan göra en insats för jakten och jägarna.

Det är så jag tycker man ska se på medlemsvärvandet. Med varje ny medlem blir förbundet starkare och får därigenom tydligare mandat att driva jägarnas frågor med tyngd och kraft, säger Nisse Nilsson.

 

Det lönar sig att värva medlemmar

Att värva medlemmar till Jägareförbundet lönar sig. Den som exempelvis värvar tre medlemmar får välja mellan Köttpaketet, Läderpaketet och Älgpaketet där det sistnämnda innehåller boken Älgen samt tre stycken handdukar med älgmönster.

Klicka här för att gå direkt till medlemsvärvningen Trappan:

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram