måndag 28 september

Publicerad 2 november 2015 - 09:41

Vargen har tagit vår hund, Julie, idag kl 15:30. Den tog den vid tomtgränsen och drog iväg norrut med henne skrikandes, hon tystnade efter att vargen sprungit ca 250 m. Om någon hittar något, hör av er.

Posted by Matilda Gynnerstedt on den 1 november 2015

Varg tog hundvalp på villatomt

Varg tog en hundvalp på en gårdstomt och sprang till skogs. Den lilla hundens ångestfyllda skrik hördes 250 meter när vargen bar den i sin käft. Sedan har den inte setts till.

Händelsen inträffade i Järbo, Sandvikens kommun, vid 15.30-tiden på söndagen. Den dödade hunden var en basset fauve de Bretagne på sex månader.
– Vi var ute och byggde växthus då vi hör hur den lilla valpen skriker på 25 meters håll. Ett ångestskrik. Jag hade inte en sportslig chans att hinna ikapp, berättade hundägaren Jonas Gynnerstedt för Gefle Dagblad.
Det här är andra gången som varg dödar hundar inne på gårdsplaner i Järbo. För att det verkligen är varg som dödade även den här hunden är Jonas Gynnerstedt övertygad om.
– Det finns inga alternativ. Frun har tidigare sett varg på gatan. Den varg som tidigare varit här i byn har varit väldigt oskygg. Det finns helt enkelt någon varg här som inte är så skygg som den borde vara, säger Jonas Gynnerstedt, till Gefle Dagblad.

Upprop på Facebook
Ett massivt sökande har genomförts, men några spår av den lilla hunden har inte hittats. I ett inlägg på Facebook vädjar ägarna om hjälp om någon sett eller hört något av hunden: ”Vargen har tagit vår hund, Julie, idag kl 15:30. Den tog den vid tomtgränsen och drog iväg norrut med henne skrikandes, hon tystnade efter att vargen sprungit ca 250 m. Om någon hittar något, hör av er,” skriver man i inlägget, som hittills delats drygt 1.300 gånger.

Problem för förskola
Så sent som förra veckan skrev Svensk Jakt om de problem som den närgångna vargen i Järbo orsakar. Bland annat får inte de mindre barnen på förskolan inte längre sova ute på grund av rädsla för vargen.
I områred pågår skyddsjakt på vargen. Jakten har ännu varit resultatlös. Bland annat är det svår att genomföra eftersom det krävs tillstånd att avlossa skott inom stadsplanerat område.

Skribent

Olle Olsson

olle.olsson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram