torsdag 1 december

Medlemstrenden ska vändas

Jägareförbundets medlemskår har under ett par år minskat med en till två procent årligen. Nu tar förbundet nya grepp för att vända utvecklingen.

Svensk Jakt Publicerad 15 maj 2013 - 16:33

I dagsläget har Jägareförbundet cirka 185 000 medlemmar, vilket innebär att den negativa trenden fortsätter på medlemsfronten.

Förbundet gör nu en stor satsning på kommunikation och medlemmar. Dels har man inrättat en ny tjänst, kommunikationschef, dels har man anställt tre medlemsvärvare.

Förbundet jobbar idag med allt inom jakt och viltförvaltning, och då menar jag verkligen allt. Baksidan av det myntet är att man lätt blir otydlig. Vi måste bli bättre på att lyfta fram allt det goda vi gör för jägaren, viltet och framtida jägargenerationers möjligheter att jaga, säger Jägareförbundets generalsekreterare Håkan Weberyd.

Han vill skapa bättre möjligheter för förtroendevalda och medlemmar att kommunicera med förbundet, vid sidan om den traditionella motionsvägen.

Förbundet ska nu se över sina riktlinjer och kommunikativa plattformar (till exempel hemsidan) samt försöka skapa debatt kring vikten av kommunikation och medlems-rekrytering.

 

Det är nya tider nu
Man ska också genomföra en undersökning bland personer som lämnat förbundet.

Det är nya tider nu, en medlem i en organisation frågar sig vad har jag för glädje av att vara medlem? säger Håkan Weberyd.

Rent krasst måste vi erbjuda de bästa tidningarna, den rappaste hemsidan, de bästa förmånerna och den bästa försäkringen. Detta kryddat med att medlemmarna ser att vi gör jaktpolitisk skillnad.

Här är vi tillbaka i den kommunikativa sidan igen, att bli bättre och göra det tydligt för medlemmen.

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Svensk Jakt på Instagram