torsdag 28 mars

Kocklandslaget slipar formen på Öster Malma

I november avgörs VM för kocklandslaget i Luxemburg.
Fram till dess finslipas kunskaperna. Idag (måndag) var landslaget på Öster Malma för att lära sig mer om styckning av vilt.

Svenska kocklandslaget är relativt ungt. Några i landslaget har varit med vid såväl OS som VM. Resultatmässigt ligger det svenska landslaget i den allra yttersta toppen. Man tävlar nämligen i lag.

De senaste tävlingarna har vi kommit trea, etta och tvåa, säger Tom Sjöstedt.
I november avgörs VM i Luxemburg. Över 30 länder deltar. Då ska allt stämma.
Man tävlar i två moment. Kallkök där man bara ska lägga upp maten på ett estetiskt sätt och varmkök där man lagar en trerätters meny för 110 personer på fem timmar, säger Tom Sjöstedt.

 

Styckning av vilt

Under fyra dagar i månaden träffas landslaget. Träning och förberedelser fyller dessa dagar. Ett moment i denna förkovran har varit att öka kunskapen om att stycka vilt. Därför besökte sex kockar (av totalt elva) Öster Malma.

Köksmästaren Staffan Lindström och ordförande Torsten Mörner förklarade alla moment från när viltet sköts till kylskåpet.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev