lördag 17 april

Publicerad 18 maj 2014 - 18:59

Förbundet jagar fler ungdomar

Ungdomsguppen. Karl-Bertil Johansson (jaktvårdskonsulent), Tamisha Kindberg (projektansvarig), Louise Gårdefalk (jaktvårdskonsulent), Roger Lundqvist (jaktvårdskonsulent) och Jakob Karlsson (projektanställd). Foto: Nathalie Erlandsson

Svenska Jägareförbundet ska satsa på fler ungdomar inom jakten. Under två dagar har förbundets ungdomsgrupp hållit konferens på Öster Malma för att förbättra kommunikationen mellan Sveriges ungdomar och förbundet.

– Jag säger vi, vi, vi. Jag vet inte vad ni förväntar er men det är vi tillsammans som måste arbeta oss till ett gemensamt mål, sa Tamisha Kindberg mångfaldsansvarig på Svenska Jägareförbundet och ansvarig för förbundets ungdomsgrupp.
Kretsar från hela landet skickade sina ungdomsansvariga till konferensen för att lära sig hur de kan förbättra sin ungdomsverksamhet. Vikten av en bra kommunikation mellan förbundet och ungdomarna underströks med argumentet att om inte förbundet vet vad ungdomarna vill ha, kan de omöjligt ge dem det. Utan respons från målgruppen kan man heller inte veta vilka aktiviteter som uppskattas.

SWOT-övning i grupp. Foto: Nathalie Erlandsson

Nya tag för framtiden
– Vi siktar många gånger in oss på en given målgrupp, de som redan är jägare, sa Roger Lundqvist, jaktvårdskonsulent och deltagare i Jägareförbundets ungdomsgrupp.
Under konferensen fick deltagarna komma med sina egna idéer och förslag på aktiviteter som kan locka Sveriges ungdomar att prova på jakt. Efter alla nya tankar och förslag ska nu ungdomsgruppen sätta ihop en plan för hur det framtida arbetet med Sveriges ungdomar ska se ut.
Nathalie Erlandsson

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram