fredag 19 april

Älg på menyn under Älgveckan i Västmanland

Idag inleds Älgveckan 2010 i Västmanland där speciellt utvalda restauranger serverar älg från de västmanländska skogarna. Älgveckan drivs av Jägareförbundet i Västmanlands län

Viltkött från skogens vilda djur är naturligt, nyttigt och klimatsmart eftersom djuren inte behöver några stängsel eller bearbetad mark, inte äter någon antibiotika och inte har transporterats långväga, arrangören i ett pressmeddelande.

Intresset för viltkött ökar och i Västmanland finns det gott om denna unika råvara. Älgveckan drivs av Jägareförbundet i Västmanlands län och syftet är att skapa en hållbar affärskedja, från skog till tallrik. Företag inom vilt, mat och turism och jakt i Västmanland medverkar.

 

Utvalda restauranger

I Västerås syns Älgveckan genom att utvalda restauranger komponerat olika älgmaträtter som serveras veckan och genom att några butiker säljer älgkött till den vanliga konsumenten vilket annars är rätt så ovanligt. Medverkande företag i Västerås bland andra är Björnögården Restaurang, Restaurang Varda, Restaurang Bellman, Carlströms Chark, Chantals, ICA Ettan, ICA Skultuna och Kungsbyn Bygdens Mat Restaurang & Saluhall.

Exempel på mat som serveras på Björnögården i Västerås är älgfärsbiff med persiljestuvad potatis, viltsky samt smörslungad svamp, älggryta med rödvin, rökt vildsvin och pärllök, samt rimmad och kokt högrev på älg med rotfruktspuré och grovkorning senapssås.

Chantals i Västerås har specialkomponerat såväl tårtor som bakelser med marsipanöverdrag prydda med Skogens Konung inför Älgveckan.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev