Vildsvinskött som gryta och biffar är en del av basmatsedeln på Växjö kommuns äldreboende.

Vildsvinskött som gryta och biffar är en del av basmatsedeln på Växjö kommuns äldreboende. Foto: Lena Runer

Vildsvin blir basmat för äldre

Från och med kommande helg är vildsvinskött en del av basmatsedeln inom äldreomsorgen i Växjö kommun. En gång i månaden står viltfärsbiffar eller viltgryta på menyn.

Tidigare har vilt serverats vid enstaka tillfällen i Växjö kommuns äldreomsorg. Men med start till helgen då äldreboendena serverar viltgryta på vildsvinskött med kantareller ska det bli ändring på den saken.

En gång i månaden ska vildsvinskött ingå i menyn, och viltkött blir därmed en del av basmatsedeln inom omsorgen.

– Jag är stolt över att vi nu tar nästa steg i vårt arbete med att servera närproducerade och ekologiska livsmedel till kommunens matgäster. Vildsvinskött är ett bra, gott kött som dessutom finns i vår närhet och därmed går i linje med våra mål om mer närproducerat, säger Eva Johansson (C), kommunalråd i Växjö, i ett pressmeddelande.

Så styckar du vildsvinet

Varje dag serveras cirka 2.000 portioner till kommunens omsorgstagare. De äldre har alltid två rätter att välja mellan.

– Viltkött har efterfrågats och vi är nu glada att vi kan möta den efterfrågan och servera det till kommunens äldre, säger Anneli Ekstedt, chef måltidsorganisationen i Växjö kommun.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev