Viktor Styffe från Sysslebäck är ny kretsordförande i Finnskoga-Dalby jaktvårdskrets. Foto: Boo Westlund

Ungt ledarskap i Finnskoga-Dalby

Viktor Styffe från Sysslebäck rattar till vardags en timmerbil. På årets kretsårsmöte i värmländska Finnskoga-Dalby valdes han till ny kretsordförande, fyllda 19 år är han en av de yngsta ledarna inom Jägareförbundet.

Kretsarnas styrelser får ibland kritik för att vara en mossig samling grå eminenser som har svårt att blicka framåt. Med valet av Viktor Styffe som ny kretsordförande har Finnskoga-Dalby jaktvårdskrets hoppat över flera generationer jägare och snabbt föryngrat styrelsen.
– Jag ska försöka få med fler ungdomar i kretsen, säger den nyvalde unge ledaren och fortsätter:
– Det är ändå bra att jag har en rutinerad styrelse med kunskap bakom mig. De har lovat att hjälpa mig som ny ordförande, säger Viktor Styffe.

 

Fler ungdomar

Målet är att locka fler unga att engagera sig i kretsens arbete.
– Vi är många ungdomar uppe i norra Värmland som har jakt som vår största hobby. Det är liksom vår kultur och det vi brinner för, säger Viktor Styffe.
Trots sina unga år har han redan många års erfarenhet från jakt. Han kom in i kretsstyrelsen förra året och har nu raskt marscherat fram till ordförandeposten.
– Det var nervöst först, men nu känns det bra, säger Viktor.

 

Viktiga frågor

Han jagar älg, rådjur och räv, gillar skytte och ser som sina viktigaste uppgifter att engagera bygdens ungdomar och driva på för en vettig vargförvaltning.
– Får vi inte ner vargstammen så har vi snart ingen klövviltsjakt kvar. Älgjakten har blivit mycket sämre. Nu satsar alla unga på rovdjurshundar för det är den enda jakt som finns, men det vill jag ändra på, säger Viktor Styffe.
Tidigare ordföranden Tomas Fröman är väldigt nöjd med sin ersättare.
– Det blir ett lyft för kretsen och för Jägareförbundet. Viktor har en förmåga att locka med sig andra ungdomar, han är genuint intresserad och väldigt engagerad i jakten, säger Tomas Fröman, som fortfarande sitter kvar i kretsstyrelsen.

 

Många idéer

– Vi äldre kan stötta och hjälpa till, men nu är det Viktor som ska styra. Det är viktigt att få med de unga och det blir direkt en väldig skillnad hur man ser på olika frågor, säger Tomas Fröman.
För Viktor Styffe är ungdomsverksamheten nyckeln till fler engagerade medlemmar i kretsen och förbundet. Till sommaren ska kretsen locka med skytte och många andra idéer finns i verktygslådan.
– Det går att hitta på vad som helst, och jag ska försöka locka in fler unga i kretsstyrelsen framöver, avslutar Viktor Styffe.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev