Sex halvautomatiska pistoler med tillhörande ammunition har försvunnit från regeringskansliets säkerhetsskåp. Foto: Sarinka/Mostphotos

Pistoler stulna från regeringskansliet

Sex pistoler av märket Glock 17 tillsammans med hundratals patroner har stulits på regeringskansliet. Från ansvariga är det locket på men Dagens Juridik anser sig ha så pålitliga källor att de går ut med nyheten. Efter att nyheten spridits bekräftade polisen tidskriftens uppgifter.

Jan Henricson Publicerad 14 november 2019 - 14:54

Vapnen som försvaras i låst skåp inne på regeringskansliet är så kallade förstärkningsvapen, avsedda att användas av regeringskansliets skyddsvakter vid särskilt allvarliga hot, exempelvis i samband med en terroristattack.

 

En vecka sedan

Enligt Dagens Juridik upptäcktes stölden för en dryg vecka sedan. Efter det har regeringsbyggnaden sökts igenom, utan att några vapen har hittats, och man tror att de förts ut ur byggnaden.

Förutom de sex Glock 17-pistolerna stals också cirka 300 patroner, expanderande ammunition.

– Det är ju ammunition som är avsedd att göra så mycket skada som möjligt, säger en källa till Dagens Juridik.

 

Locket på

Tidskriften har ägnat åtskilligt arbete åt att försöka få kommentarer från ansvariga, på regeringskansliet, hos säkerhetsföretaget Securitas och hos polisen. Men från ansvariga är det locket på.

Ärendet med de på Regeringskansliet stulna vapnen omgärdas av stort hemlighetsmakeri, skriver Dagens Juridik i en fascinerande artikel om den bristande vapensäkerheten på regeringskansliet.

Senare på eftermiddagen efter att nyheten blev känd bekräftade polisen tidskriftens uppgifter. En förundersökning har inletts och ärendet handläggs av avdelningen för grova brott.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev