Kaukasisk ovtjarka. Foto: Wikipedia

Boskapsvaktande hundar på rymmen – polis varnar hundägare

Två boskapsvaktande hundar har rymt i norska Porsgrunn, strax söder om Oslo. Polisen har kopplats in i jakten på de båda hundarna – som anses vara farliga, speciellt för andra hundar.

Det var på måndagsmorgonen som de båda boskapsvaktande hundarna, av rasen kaukasisk ovtjarka, rymde från sin gård. Polisen har under förmiddagen fått fast den ena hunden efter att de båda hundarna angripit en hundägare som var ute på en morgonpromenad med sin hund.

Den andra jättehunden är fortsatt på rymmen – och det är den individen som anses vara den farligaste av de två, uppger norska TV2.

Polisen avråder alla hundägare att gå ut på en promenad med sina hundar i Porsgrunns centrum och närliggande områden tills de fått kontroll på även den andra boskapsvaktande hunden.

 

Vargvakt

Kaukasisk ovtjarka är en boskapsvaktare hundras från Kaukasien. Det är en herdehund som bland annat används för att vakta får mot till exempel varg. Rasen är mycket självständig och anses vara mindre lämpad att lyda order. Vikten varierar mellan 45 och 85 kilo.

 

Uppdatering. Polisen tvingades till sist avliva den andra lösa hunden eftersom den inte gick att fånga in.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev