söndag 19 augusti

Opinion

Publicerad 8 februari 2018 - 14:08

Debatt
Vinterjakt på älg. Foto: Lars-Henrik Andersson

Vinterjakt på älg. Foto: Lars-Henrik Andersson

Debatt: ”Vad betyder närproducerat, egentligen?”

Maten som serveras på kommunens skolor är närproducerad. Älgstammen förvaltas lokalt. Fina och positiva ord, men det är svårt att veta vad som menas.

Det är väldigt populärt att skriva och prata om lokal viltförvaltning. På ungefär samma sätt använder man liknade begrepp när det gäller matproduktion, det vill säga när man säger lokalt och/eller närproducerat om köttstycket eller ostbiten.

Att maten är lokal och närproducerad klingar väl i de flestas öron. Men vad avses, egentligen? Menar man med närproducerat län, kommun, ort eller by? Frågorna hopar sig. Det verkar vara ett ganska relativt begrepp.

För mig har det blivit urholkat. Kan någon reda ut detta?

 

Lars Nyman

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Delta i debatten

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till debatt@svenskjakt.se

Senaste nytt

    Mest läst

      Delta i debatten

      Delta i debatten

      Skriv en insändare – högst 3.000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till debatt@svenskjakt.se

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Senaste från Annonstorget