fredag 19 april

Opinion

Foto: Martin Källberg

Debatt: ”Jakten sköter vi bäst själva”

När vi år 1994 lurades av Göran Persson och Carl Bildt att rösta för medlemskap i EU hade den svenska jägarkåren utlovats att inget skulle rubba vår jakt: ”Var inte oroliga – det blir inga ändringar i era fri- och rättigheter”. Att ljuga sina medborgare rakt upp i ansiktet är inget som bekymrar politikermaffian.

Nu vill byråkraterna i Strasbourg och Bryssel förbjuda användning av bly vid jakt intill våtmarker, vilket innebär att våra fina hagelbössor i bästa fall blir museiföremål.
Hittills har inga ersättningsmaterial som har blyets ballistiska egenskaper kunnat tas fram, vilket kommer att öka mängden skadskjutningar, något som är mycket plågsamt för viltet.
Med detta upphäver EU vår svenska lagstiftning, där man säger att jakt inte får bedrivas så att villebrådet åsamkas onödigt lidande.

 

Inget görs

Våra EU-politiker gör inget för att motverka EU:s förmyndarskap över oss svenska medborgare. De vill väl inte hamna i det läget att de måste ta av sina traktamenten för att bekosta egen mat och dryck.

Vi är i första hand svenskar och inte européer! Vi får inte glömma att EU från början var den så kallade Kol- och stålunionen, som bildades för att inte arvfienderna Frankrike och Tyskland återigen skulle kriga med varandra.

 

Ett enda parti

Det är hög tid att våra av oss avlönade politiker sätter ned fötterna och talar om för EU:s huvudägare Tyskland och Frankrike att våra svenska angelägenheter sköter vi bäst själva!

Följer man debatten noga kan man se att KD faktiskt är det enda parti som verkligen tillvaratar Sveriges och svenska folkets intressen.
Detta bör vi ha i åtanke när det blir val om två år.

 

Per Sjöswärd
Rimforsa

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.