fredag 19 april

Opinion

Foto: Kjell-Erik Moseid

Debatt: ”Inget nytt om Dalarnas vargar”

Är länsstyrelsen i Dalarnas varghantering egentligen något nytt? Nej, det har varit samma visa i många år. Förslag förs fram efter diskussioner, och sedan kör den som har makten över alternativen, medan man påstår att man har rätt.

I debattartikeln Länsstyrelsen ignorerar riksdagsbeslut på svenskjakt.se är företrädare för Jägareförbundet Dalarna kritiska till hur vargfrågan hanteras. Jag anser att Jägareförbundet ska vara tydligare om hur reglerna ska utformas.

Det verkar ju helt meningslöst att år ut och år in tjafsa om till exempel antalet vargar. Ena gången är det Naturvårdsverket, en annan gång är det länsstyrelserna, som kör sitt eget race.
Hur skulle det vara om Jägareförbundet tar upp diskussionen internt och förhoppningsvis kommer fram till en ståndpunkt som ”alla medlemmar” kan ställa upp på. Därefter kan man satsa på en stenhård kampanj för detta eniga beslut.

Att i vänliga ordalag argumentera år ut och år in, ger ju bara inkomster till motståndarsidans anställda debattörer.

Om det dessutom är så att till exempel länsstyrelsernas tjänstemän kampanjar emot beslut som tagits i korrekt ordning, återstår väl inget annat än förvaltningsrätten.

Om en privatperson gör fel blir det åtal och straff. Har detta helt försvunnit bland statliga tjänstemän, att man också har ett juridiskt ansvar på jobbet.

 

Leblom

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.