tisdag 16 april

Opinion

Ladda hem Svensk Jakts app och få de senaste nyheterna om jakt. Foto: Frugan / Mostphotos

Hemlig telefonavlyssning behövs, men då i kampen mot grov kriminalitet, anser artikelförfattaren. Foto: Frugan / Mostphotos

Debatt: ”En paradox att jägarna avlyssnas”

För att komma tillrätta med den ökande kriminaliteten, och det dödliga våldet, behöver polisen använda hemlig telefonavlyssning. Få borde ha något emot det. Det blir en paradox att jägare på oklara grunder kan avlyssnas mycket enklare.

I debattartikeln Jägareförbundet måste ta hotet om hemlig avlyssning på allvar, uttrycks oro för att jägarna drabbas när regelverket för när sådan åtgärd får vidtas luckras upp.

Sverige måste komma tillrätta med den ökande kriminaliteten vad gäller skjutningar på gator och torg och gängkriminaliteten.

 

Viktigt verktyg

I det sammanhanget pratar våra makthavare hela tiden om att polisen måste få verktygen att kunna skilja de individer som står för detta elände i samhället, från vanliga skötsamma medborgare.

Mot den bakgrunden känns det konstigt att en broms i den verktygslådan är hänsynen till den personliga integriteten, när det gäller just avlyssning av denna skara.

 

Motsägelsefullt

Det blir en paradox att jägare på oklara grunder kan avlyssnas mycket enklare. Många gånger är enda incitamentet att uttrycka sin oro över problemen på landsbygden med djurhållning, jakthundar och matvilt kontra rovdjursstammarna.

 

Patrik Ivarsson

Pajala

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.