tisdag 5 juli

Hund

Publicerad 15 mars 2017 - 11:18

Konsumenternas Försäkringsbyrås poängjämförelse gör det enklare att jämföra hundförsäkringar, en annars ganska snårig uppgift. Foto: Johnny Olsson

Konsumentranking av hundförsäkringar

Moderna Djurförsäkringars hundförsäkring Trippel har utsetts till Sveriges bästa hundförsäkring av Konsumenternas Försäkringsbyrå, tätt följd av försäkringar från Agria och Sveland.

Konsumenternas ranking görs utifrån kriterierna veterinärvård, självrisk, livförsäkring och begränsningar, samt hur nöjda kunderna är enligt Svenskt kvalitetsindex.

Moderna Djurförsäkringars Trippelförsäkring har fått högst totalpoäng – 4,3. Agria (120.000) har fått 4,2 liksom Sveland Maximal. 4,1 totalpoäng har ICA Försäkring, Moderna Dubbel och Svedea fått. Sedan följer en rad försäkringar i fallande skala ner till Folksam Bas som har fått 2,3 poäng.

– Vi jobbar ständigt för att förbättra våra produkter så att försäkringstagarna ska få den bästa servicen. Utmärkelsen är ett bevis på att vi har lyckats i vår ambition, säger Benito Guiance, chef för Moderna Djurförsäkringar, i ett pressmeddelande.

Konsumenternas Försäkringsbyrå är en stiftelse som ger privatpersoner oberoende fakta och vägledning inom försäkringsområdet. Organisationens övergripande uppdrag är att hjälpa konsumenter att fatta välinformerade beslut. Bakom Konsumenternas Försäkringsbyrå står Konsumentverket, Finansinspektionen och Svensk Försäkring.

 

 

I topp

Även jämförelsesajten Hundförsäkring.nu rankar Modernas försäkring som den bästa just nu. På sajten får man dessutom en tydlig överblick över de de många alternativ som finns för hundförsäkringar och svar på en rad vanliga frågor i sammanhanget.

 

Skribent

Marie Gadolin

marie.gadolin@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Färre skadades
Antalet skadade och dödade hundar minskade med totalt 17 procent under 2015.
Gör din egen hundmat
Här får du några tips på hur du gör hundmat.
Jaga med förnuft när det är kallt
Sträng kyla är farligt för hunden
Varg angriper jämthund
Varning för starka bilder