lördag 23 september

Hund

[cycloneslider id=”apportera-livet-2017″]

Apporteringstävling gav drygt en kvarts miljon till Cancerfonden

För tredje gången arrangerades ett workingtest för retriever under parollen ”Apportera för livet mot cancer”. I år gick det av stapeln 1–2 juli på Susegården i Halland. Ett arrangemang där det var viktigare att delta än att vinna! 

 

Stafettdummyn är nu överlämnad till nästa års arrangör av ”Apportera för livet mot cancer”.

Initiativet till tävlingen och insamlingen till förmån för Cancerfonden eller Barncancerfonden togs av Chatarina Wiberg hösten 2014. Året efter arrangerades det första workingtestet på initiativ av Birgitta Staflund-Wiberg.

Tror ingen kunde ana, då vi första gången läste om det på Facebook, hur stort detta skulle bli.

Det var ett mycket trevligt workingtest på Susegården, som bjöd på lagtävling på lördagen och individuell tävling på söndagen. De fem stationerna sponsrades och bemannades av svenska retrieveruppfödare från hela landet och helgens domare kom från Danmark och Sverige.

 

Vinnarna

Till lagtävlingen var 44 lag anmälda och till den individuella tävlingen var totalt 172 hundar anmälda i öppen- och elitklass.

Vinnande lag var Team Jaktstjärnornasom bestod av tre duktiga jaktlabradorer. Vinnare av öppen klass respektive elitklass var Anna-Lena Andersson med labradoren Roekull Rajas Rioja och Bjarne Holm med flatcoated retrievern Waternuts High and Mighty.

 

Lotteri

Mellan stationerna fanns det möjlighet att köpa lotter. Det var ett gigantiskt lotteri där alla höll tummarna för vinst vilket inkluderade skytteplatser på olika jakter, träningar hos flera av de duktigaste retrievertränarna och mycket annat.

Drygt 60 sponsorer hade bidragit till lotteriet och prisbordet. Vi kom upp i den otroliga summan av cirka 270.000 kronor som nu är insatta på Cancerfonden. Det innebär att insamlingen totalt närmar sig 1,3 miljoner kronor.

Stafettdummyn överlämnades med glädje till nästa års arrangör, kennel Reedsweepers, Helena och Fredrik Lindström.

 

Text: Gudrun Anstrén

Foto: Christina Sjögren med flera

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.