Haren är ett populärt vilt och en delikatess i köket. Men det är slösaktigt att endast ta tillvara köttet. Skinnet med underben, huvud, magsäck och tarmar, lever, hjärta och lungor passar utmärkt i mårdfällan.
9 december 2023
Alla som ägnat sig åt mårdfångst är bekanta med situ…
6 november 2023
Det finns tre fångstredskap som kräver utbildning: r…
11 augusti 2023
Den som förfogar över några små burfällor för fångst…
13 september 2022
Konsten att fånga mink under barmarksperioden består i …
29 augusti 2022
En åtel med fiskrens eller kräftskal som börjat lukta ä…
13 februari 2022
Mårdjakten för den här säsongen går snart mot sitt slut…
16 november 2021
Nu är det hög tid att ladda mårdfällorna. Mårdens päls …
11 oktober 2020
Den som tänkt fånga mård i vinter gör klokt i att sätta…
29 mars 2020
Den, ur viltvårdssynpunkt, viktigaste beskattningen av …
18 februari 2020
Kajprojekt Gotland har fått sin modifiering av Norsk kr…
2 januari 2020
Sol, dagsmeja och snösmältning betyder inte bara att vi…
26 december 2018
Vad är det bästa betet vid fångst av mård? Jaktvårdskon…
28 oktober 2018
Slutet av oktober och början av november är en bra tid …
21 juli 2018
Har det gått fram en minkkull i markerna är bästa tidpu…
28 juni 2018
Naturvårdsverket öppnar upp för att fällor i framtiden …
27 juni 2018
Naturvårdsverket har beslutat om nya föreskrifter om an…
26 januari 2018
Det är ingen tillfällighet att de ivrigaste mårdjägarna…