fredag 29 mars

Viltsmak

Vildsvin i strategisk matkasse

Viltet får allt större betydelse som livsmedel även utanför jägarkretsar. I livsmedelsjätten Axfoods tänkta matkasse för 2030 finns både viltfärs och vildsvinsskinka.

Axfoods matkasse 2030 är ett inlägg i diskussionen om den nationella livsmedelsstrategi som regeringen ska komma med förslag på till hösten.
Åsa Domeij, som är hållbarhetschef på Axfood, skriver på företagets hemsida om hur Matkassen 2030 visar hur de tror att innehållet i vår matkasse kommer att förändras på 15 år. 
Det handlar om att svensken äter mer vegetariskt, men i den möjliga matkassen ryms vid sidan om ekologisk pasta, närodlad grönkål och svenska äpplen också färs på svenskt viltkött och lufttorkad delikatesskinka på svenskt vildsvin.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.