onsdag 29 mars

Publicerad 5 augusti 2016 - 10:14

Vildsvin i strategisk matkasse

Vildsvinet får utrymme i diskussionen om det framtida nationella livsmedelsstrategin i form av lufttorkad delikatesskinka., men någon ska hämta det från skogen också Foto: Jan Henricson

Viltet får allt större betydelse som livsmedel även utanför jägarkretsar. I livsmedelsjätten Axfoods tänkta matkasse för 2030 finns både viltfärs och vildsvinsskinka.

Axfoods matkasse 2030 är ett inlägg i diskussionen om den nationella livsmedelsstrategi som regeringen ska komma med förslag på till hösten.
Åsa Domeij, som är hållbarhetschef på Axfood, skriver på företagets hemsida om hur Matkassen 2030 visar hur de tror att innehållet i vår matkasse kommer att förändras på 15 år. 
Det handlar om att svensken äter mer vegetariskt, men i den möjliga matkassen ryms vid sidan om ekologisk pasta, närodlad grönkål och svenska äpplen också färs på svenskt viltkött och lufttorkad delikatesskinka på svenskt vildsvin.

Skribent

Jan Henricson

jan.henricson@svenskjakt.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Byggtips!
Så bygger du en hundgård
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Viltvård
Så bygger du en andflotte
Podcast
Landets största podcast om jakt
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Quiz
Känner du igen hundarna?

Publicerad 5 augusti 2016 - 10:14

Vildsvin i strategisk matkasse

Viltet får allt större betydelse som livsmedel även utanför jägarkretsar. I livsmedelsjätten Axfoods tänkta matkasse för 2030 finns både viltfärs och vildsvinsskinka.

Axfoods matkasse 2030 är ett inlägg i diskussionen om den nationella livsmedelsstrategi som regeringen ska komma med förslag på till hösten.
Åsa Domeij, som är hållbarhetschef på Axfood, skriver på företagets hemsida om hur Matkassen 2030 visar hur de tror att innehållet i vår matkasse kommer att förändras på 15 år. 
Det handlar om att svensken äter mer vegetariskt, men i den möjliga matkassen ryms vid sidan om ekologisk pasta, närodlad grönkål och svenska äpplen också färs på svenskt viltkött och lufttorkad delikatesskinka på svenskt vildsvin.

Skribent

Jan Henricson

jan.henricson@svenskjakt.se

Samtidigt på JaktPlay

Senaste från Annonstorget

Älgjakt!
Kan du något om älgar och älgjakt?
Rävkunskap
Vad vet du om rävar och rävjakt?
Vildsvin!
Vad kan du om vildsvin och vildsvinsjakt?
Fåglar!
Känner du igen fåglarna?
Jakthundar!
Känner du igen jakthundraserna?
Viltolycka!
Hur gör du när en viltolycka inträffar?
Tio frågor
Om lodjur och lodjursjakt
Rådjursjakt!
Vad har du för kunskaper om rådjursjakt med hund?
Jakttider!
Kan du din jakttabell?
Är du jägare?
Har du rätt kunskaper?
Är du viltvårdare?
Testa dina kunskaper om viltvård.
Spårkunskap
Vad kan du om spår och spårtecken?
Tio frågor
Vad kan du om vargar och vargjakt?
Tio frågor!
Vad kan du om våra predatorer?

Svensk Jakt på Instagram