torsdag 23 mars

Viltsmak

Publicerad 7 november 2014 - 08:55 - Uppdaterad 6 oktober 2016 - 11:44

Viltfilé med chorizo

Foto: Raphael Cameron

Foto: Raphael Cameron

Anders Levén har gjort receptet. Han valde själv att steka rätten på en muurikka.

Viltfilé med chorizo
4 personer

300 g filé eller innanlår i mindre bitar av exempelvis rådjur eller dovvilt
2 chorizo, skivade
6 potatisar, kokta och skivade
4 knipplökar, skivade
10 små morötter, fint skalade
10 små broccolibuketter
20 korianderfrön, krossade
smör, olivolja, salt och peppar

1-2-3 lag!
0,5 dl ättika (12-procentig)
1 dl socker
1, 5 dl vatten
1 nypa salt

Rör ihop lagen kall och lägg i grönsakerna var för sig i minst en timme. Använd till exempel skivad färsk minigurka och skivad färsk rå rödbeta.
Heta upp muurikkan och i med fett. Stek alltid köttet först så det får en härlig yta samt behåller lite av det rosa. Varva sedan grönsaker, korv och potatis som vänds runt för fin färg. Krydda med korianderfrön, nymald peppar och salt. Njut med inlagda grönsaker så man får en härlig svensk sockersyrlig smak.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Podcast
Landets största podcast om jakt
Quiz
Känner du igen hundarna?
Viltvård
Så bygger du en andflotte
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Byggtips!
Så bygger du en hundgård

Publicerad 7 november 2014 - 08:55

Viltfilé med chorizo

Foto: Raphael Cameron

Anders Levén har gjort receptet. Han valde själv att steka rätten på en muurikka.

Viltfilé med chorizo
4 personer

300 g filé eller innanlår i mindre bitar av exempelvis rådjur eller dovvilt
2 chorizo, skivade
6 potatisar, kokta och skivade
4 knipplökar, skivade
10 små morötter, fint skalade
10 små broccolibuketter
20 korianderfrön, krossade
smör, olivolja, salt och peppar

1-2-3 lag!
0,5 dl ättika (12-procentig)
1 dl socker
1, 5 dl vatten
1 nypa salt

Rör ihop lagen kall och lägg i grönsakerna var för sig i minst en timme. Använd till exempel skivad färsk minigurka och skivad färsk rå rödbeta.
Heta upp muurikkan och i med fett. Stek alltid köttet först så det får en härlig yta samt behåller lite av det rosa. Varva sedan grönsaker, korv och potatis som vänds runt för fin färg. Krydda med korianderfrön, nymald peppar och salt. Njut med inlagda grönsaker så man får en härlig svensk sockersyrlig smak.

Samtidigt på JaktPlay

Senaste från Annonstorget

Är du viltvårdare?
Testa dina kunskaper om viltvård.
Fåglar!
Känner du igen fåglarna?
Vildsvin!
Vad kan du om vildsvin och vildsvinsjakt?
Rådjursjakt!
Vad har du för kunskaper om rådjursjakt med hund?
Spårkunskap
Vad kan du om spår och spårtecken?
Rävkunskap
Vad vet du om rävar och rävjakt?
Viltolycka!
Hur gör du när en viltolycka inträffar?
Är du jägare?
Har du rätt kunskaper?
Jakttider!
Kan du din jakttabell?
Tio frågor
Om lodjur och lodjursjakt
Jakthundar!
Känner du igen jakthundraserna?
Tio frågor!
Vad kan du om våra predatorer?
Tio frågor
Vad kan du om vargar och vargjakt?
Älgjakt!
Kan du något om älgar och älgjakt?

Svensk Jakt på Instagram