lördag 25 februari

Viltsmak

Vildsvin i vitt vin eller äppelcider

Foto: Lena Runer

Under Stockholms Vildsvinsfestival som pågick på fem krogar i höstas bars mer än 50 hela vildsvin in i fem restaurangkök, och kockarna fick fria händer att ­komponera menyer där alla delar på djuret skulle användas – så kallad nose-to-tail.

Foto: Lena Runer

Småländska vildsvin blir thailändska vårrullar

När småländska vildsvin tillagas på thailändskt vis uppstår en lyckad kulturkrock. Svensk Jakts reporter Lena Runer tillbringade en eftermiddag i Sirima Chandangs kök 
i småländska Blomsterhult. Häng med!

Bind en vildsvinsskinka

I Svensk Jakt nummer 12 finns ett recept på vildsvinsskinka. Här kan du se hur du binder skinkan.

Foto: Lena Runer

Caesarwrap med vildsvinsrygg

En variant på bra mat att äta till lunch i skogen. Med lite förberedelser kan du med enkla medel sno ihop ett godare och mer mättande alternativ än limpmackor och grillkorv.

Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Quiz
Känner du igen hundarna?
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Stödutfodring
Så stödutfodrar du rådjur
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Hundfakta
Så går det för din hundras
Podcast
Landets största podcast om jakt