söndag 23 april

Viltsmak

Vildsvin i vitt vin eller äppelcider

Foto: Lena Runer

Under Stockholms Vildsvinsfestival som pågick på fem krogar i höstas bars mer än 50 hela vildsvin in i fem restaurangkök, och kockarna fick fria händer att ­komponera menyer där alla delar på djuret skulle användas – så kallad nose-to-tail.

Foto: Lena Runer

Småländska vildsvin blir thailändska vårrullar

När småländska vildsvin tillagas på thailändskt vis uppstår en lyckad kulturkrock. Svensk Jakts reporter Lena Runer tillbringade en eftermiddag i Sirima Chandangs kök 
i småländska Blomsterhult. Häng med!

Bind en vildsvinsskinka

I Svensk Jakt nummer 12 finns ett recept på vildsvinsskinka. Här kan du se hur du binder skinkan.

Foto: Lena Runer

Caesarwrap med vildsvinsrygg

En variant på bra mat att äta till lunch i skogen. Med lite förberedelser kan du med enkla medel sno ihop ett godare och mer mättande alternativ än limpmackor och grillkorv.

Senaste nytt

    Mina artiklar

    För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

    Viltrecept
    Vilt, klimatsmart och gott
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Podcast
    Landets största podcast om jakt
    Opinion
    Landets hetaste jaktdebatt
    Tio frågor
    Vad kan du om våra predatorer?
    Quiz
    Känner du igen hundarna?
    Viltvård
    Så bygger du en andflotte
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård