torsdag 23 mars

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 14:39 - Uppdaterad 6 oktober 2016 - 13:38

Sallad på lättstekt harfilé

Sallad på lättstekt harfilé med soltorkad tomat och parmesanost

4 personer
2 st harfilèer
50 g smör
50 g soltorkade tomater i olja
50 g parmesan eller Västerbottensost
1 dl olivolja
1 dl färska örter
valfri sallad och salladsgrönt
2 skivor vitt bröd
flingsalt, peppar

Bryn filéerna i smör på svag värme, sätt in dem i ugnen på 75 grader i tio minuter.
Skölj och ansa grönsakerna, strimla tomaterna och grovriv eller skär osten i bitar.
Mixa kryddörterna med olivoljan och lite salt och peppar. Arrangera grönsakerna på tallrikar,
skär den nystekta harfilén i skivor och fördela på salladen, garnera med tomat, ost och brödtärningar.
Krydda med örtoljan och lite flingsalt.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Podcast
Landets största podcast om jakt
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Quiz
Känner du igen hundarna?
Viltvård
Så bygger du en andflotte
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Byggtips!
Så bygger du en hundgård
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark

Publicerad 22 maj 2013 - 14:39

Sallad på lättstekt harfilé

Sallad på lättstekt harfilé med soltorkad tomat och parmesanost

4 personer
2 st harfilèer
50 g smör
50 g soltorkade tomater i olja
50 g parmesan eller Västerbottensost
1 dl olivolja
1 dl färska örter
valfri sallad och salladsgrönt
2 skivor vitt bröd
flingsalt, peppar

Bryn filéerna i smör på svag värme, sätt in dem i ugnen på 75 grader i tio minuter.
Skölj och ansa grönsakerna, strimla tomaterna och grovriv eller skär osten i bitar.
Mixa kryddörterna med olivoljan och lite salt och peppar. Arrangera grönsakerna på tallrikar,
skär den nystekta harfilén i skivor och fördela på salladen, garnera med tomat, ost och brödtärningar.
Krydda med örtoljan och lite flingsalt.

Recept: Staffan Lindström

Samtidigt på JaktPlay

Senaste från Annonstorget

Rådjursjakt!
Vad har du för kunskaper om rådjursjakt med hund?
Spårkunskap
Vad kan du om spår och spårtecken?
Tio frågor!
Vad kan du om våra predatorer?
Viltolycka!
Hur gör du när en viltolycka inträffar?
Fåglar!
Känner du igen fåglarna?
Rävkunskap
Vad vet du om rävar och rävjakt?
Är du jägare?
Har du rätt kunskaper?
Tio frågor
Vad kan du om vargar och vargjakt?
Tio frågor
Om lodjur och lodjursjakt
Vildsvin!
Vad kan du om vildsvin och vildsvinsjakt?
Älgjakt!
Kan du något om älgar och älgjakt?
Är du viltvårdare?
Testa dina kunskaper om viltvård.
Jakttider!
Kan du din jakttabell?
Jakthundar!
Känner du igen jakthundraserna?

Svensk Jakt på Instagram