söndag 23 april

Viltsmak

Så lyckas du med viltmiddagen utan att stressa

Foto: Lena Runer

Ska du bjuda vännerna på viltmiddag? Proffskocken Dollan von ­Essen delar med sig av sina bästa tips för hur du lyckas med maten utan att behöva ­stressa i köket innan gästerna kommer.

NHL-spelare laddade med älg

NHL-laget Washington Capitals har gått som tåget under säsongen och laddar nu batterierna för slutspelet om Stanley Cup. För några dagar sedan fyllde Alexander Ovetjkin, Niklas Bäckström och de andra superstjärnorna på depåerna med svensk mat, då det bland annat serverades älg.

Läckert långkok av viltkött

Först var jag skeptisk. Slow cooker? Det duger väl lika bra att göra långkoket i lergrytan eller i järngrytan i ugnen. Ska det här bli ännu en apparat som står och dammar längst in i ett skåp? Men efter att ha testat en slow cooker är jag mer positiv och inser att redskapet är användbart, inte minst för jägare med många långkoksdelar i frysen.

Foto till samtliga bilder i artikeln: Lena Runer

Klassiskt julbord – med fokus på vilt

Restaurangen på Öster Malma är känd för sitt dignande julbord med fokus på vilt. Köks­mästaren Kent Rörland delar med sig av några lättlagade favoriter.

Rimmad kryddrulle på rådjur. Foto: Torbjörn Boström

Rimmat vilt till julbordet

Vad passar bättre än att rimma till jul? Viltkött går utmärkt att rimma, och här bjuder jag på rimmat rådjur, älg, vildsvin och and. Dessa kötträtter passar bra till de flesta
traditionella julbordstillbehören, till exempel äppelmos, senap, rödkål, rödbetssallad med mera.

Revbensspjäll av vildsvin. Foto: Lena Runer

Här är Svensk Jakts populäraste viltrecept

Vi har listat besökarnas mest populära recept på Svenskjakt.se.

Foto: Lena Runer

Nyårsfest med högt och lågt!

Ett år har passerat, ett nytt år tar vid – det ska naturligtvis firas! Varför inte med en nyårsmeny där vilda råvaror är utgör grunden?

Foto: Lena Runer

Tillbehör på det vilda julbordet

På julbordet finns viltkött i alla möjliga varianter. Men vilka tillbehör passar bäst till favoriterna? Här bjuds på inspiration till den vilda julmatens läckraste tillbehör.

Foto: Lena Runer

Stoppa din egen korv

Att göra sin egen korv är inte svårare än att göra köttbullar. Det finns några saker att tänka på, men om man gör rätt kan man sedan smaksätta korvsmeten med det man gillar bäst. Öster Malmas tidigare köksmästare Christer Eklund ger sina bästa tips.

Christer Eklund, köksmästare på Öster Malma, bjöds in till inspirationsdagen i Södertälje för att dela med sig av kunskap om viltkött. Här provsmakar han Magdalena Kondratovics och Violetta Filipczaks kåldolmar. Foto: Lena Runer

Svenskt vilt i världen

Kåldolmar i tomatsås på polskt vis, svenskt dillkött, amerikanska hamburgare med coleslaw, chivapchichi från Balkan, kryddiga shish kebab och viltgryta med aubergine och potatis.

Senaste nytt

    Mina artiklar

    För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Podcast
    Landets största podcast om jakt
    Quiz
    Känner du igen hundarna?
    Viltrecept
    Vilt, klimatsmart och gott
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Opinion
    Landets hetaste jaktdebatt
    Viltvård
    Så bygger du en andflotte
    Tio frågor
    Vad kan du om våra predatorer?
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård