måndag 27 mars

Viltsmak

Publicerad 29 januari 2014 - 12:35 - Uppdaterad 6 oktober 2016 - 15:14

Nötskrika med parmesanost

Foto: Lena Runer

Foto: Lena Runer

Nötskrika med parmesanost, sweet & sour-sås och pilaffris. Här kommer ett ovanligt, enkelt och välsmakande recept.

700 g utskurna bröst av nötskrika
1 dl vetemjöl
3 ägg, uppvispade
0,5 dl Parmesanost, finriven
1,5 ströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja till stekning 

Salta och peppra brösten, vänd i vetemjöl. Doppa dem i äggsmeten och vänd i ströbröd blandat med parmesanost. Stek eller fritera brösten gyllenbruna, låt rinna av på hushållspapper och servera direkt.

Sweet & sour-sås
0,5 dl soja
1 msk ättika
0,5 dl sweet chili sås
1 citron, saften
1 msk honung, flytande
1 tsk sesamolja
0,5 dl chilisås
färsk chilifrukt, urskrapad och finhackad 

Koka upp alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda någon minut. Smaka av. Såsen ska vara sötsur, tillsätt eventuellt mer ättika, honung eller chili för rätt balans.

Pilaffris
1 gul lök, finhackad
2,5 dl vildris eller långkornigt vanligt ris
2 tsk curry
2 msk olja
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt och vitpeppar

Fräs lök, ris och curry i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och koka sedan riset på svag värme under lock i cirka 20 minuter.

Recept: Christer Eklund

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Viltvård
Så bygger du en andflotte
Byggtips!
Så bygger du en hundgård
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Podcast
Landets största podcast om jakt
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Quiz
Känner du igen hundarna?

Publicerad 29 januari 2014 - 12:35

Nötskrika med parmesanost

Foto: Lena Runer

Nötskrika med parmesanost, sweet & sour-sås och pilaffris. Här kommer ett ovanligt, enkelt och välsmakande recept.

700 g utskurna bröst av nötskrika
1 dl vetemjöl
3 ägg, uppvispade
0,5 dl Parmesanost, finriven
1,5 ströbröd
salt och vitpeppar
rapsolja till stekning 

Salta och peppra brösten, vänd i vetemjöl. Doppa dem i äggsmeten och vänd i ströbröd blandat med parmesanost. Stek eller fritera brösten gyllenbruna, låt rinna av på hushållspapper och servera direkt.

Sweet & sour-sås
0,5 dl soja
1 msk ättika
0,5 dl sweet chili sås
1 citron, saften
1 msk honung, flytande
1 tsk sesamolja
0,5 dl chilisås
färsk chilifrukt, urskrapad och finhackad 

Koka upp alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda någon minut. Smaka av. Såsen ska vara sötsur, tillsätt eventuellt mer ättika, honung eller chili för rätt balans.

Pilaffris
1 gul lök, finhackad
2,5 dl vildris eller långkornigt vanligt ris
2 tsk curry
2 msk olja
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt och vitpeppar

Fräs lök, ris och curry i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och koka sedan riset på svag värme under lock i cirka 20 minuter.

Recept: Christer Eklund

Samtidigt på JaktPlay

Senaste från Annonstorget

Vildsvin!
Vad kan du om vildsvin och vildsvinsjakt?
Viltolycka!
Hur gör du när en viltolycka inträffar?
Fåglar!
Känner du igen fåglarna?
Tio frågor
Om lodjur och lodjursjakt
Tio frågor
Vad kan du om vargar och vargjakt?
Jakttider!
Kan du din jakttabell?
Är du viltvårdare?
Testa dina kunskaper om viltvård.
Rådjursjakt!
Vad har du för kunskaper om rådjursjakt med hund?
Spårkunskap
Vad kan du om spår och spårtecken?
Älgjakt!
Kan du något om älgar och älgjakt?
Rävkunskap
Vad vet du om rävar och rävjakt?
Jakthundar!
Känner du igen jakthundraserna?
Är du jägare?
Har du rätt kunskaper?
Tio frågor!
Vad kan du om våra predatorer?

Svensk Jakt på Instagram