torsdag 25 maj

Viltsmak

Filé á la Oscar på vildsvin

4 personer 700 g vildsvinsfilésaltvitpeppar1 dl vetemjölmargarin eller matolja Bearnaisesås:2 msk rödvinsvinäger2 msk vatten5 st hela vitpepparkorn2 st dragonkvistar1 msk finhackad schalottenlök4 st persiljestjälkar200 g skirat smör5 st äggulor. Garnering:8 st vit sparris1 st blancherad hummer Börja med såsen. Blanda

Peppargravat rådjur

Peppargravat rådjur med marinerad svamp- och potatissallad 600 g bakdel- eller ytterfilé Gravning: 1/2 dl salt 1/2 dl socker 4 tsk kryddblandning av grovkrossad svartpeppar och vitpeppar 1 tsk krossade enbär 2 msk gin Svamp- och potatissallad: 500 g blandad

Rådjursstek på morotsbädd

Rådjursstek på morotsbädd med rödvinssås, kål och bacon 600–800 g rådjurskött av valfri del av låret20 späda morötter1/2 huvud savoy- eller spetskål100 g skivad bacon5 dl mörk viltfond3 schalottenlökar2 dl rödvin1 dl grädde Salta och peppra köttet. Sätt in det

Parmaskinkslindad rådjursrulle

Parmaskinkslindad rådjursrulle med mangosalsa 1 ytterfilé av rådjur1 paket skivad parmaskinka1 mango1 lime (saften)1/2 apelsin (saften)1 röd chili1 nypa sockerknäckebröd Lägg ut ett folieark på skärbrädan. Bred ut parmaskinkan lite omlott på arket. Salta och peppra köttet och lägg det

Lättgravat rådjurskött

1 ytterfilé av rådjur3 msk salt3 msk socker1 msk krossad svartpeppar2 msk hackad persilja1/2 msk hackad basilika1/2 msk hackad timjan Blanda alla ingredienser till gravningen. Gnid in köttet och lägg det i en plastpåse. Knyt ihop plastpåsen och lägg den

Kotlettkrona av rådjur

Kotlettkrona av rådjur fylld med grönsaker och svamp 8 personer 1 rådjurssadel800 g av säsongens grönsaker och svamp800 g potatis30 g smörsalt, pepparfärska örter Börja med att skära och hugga bort ryggkotpelaren från sadeln, skär revbenen fri från kött och

Grillat rådjursinnanlår

Grillat rådjursinnanlår med kantareller och lingonketchup 4 personer 700 g rådjursinnanlår500 g kantareller30 g smör2 st schalottenlökar1 msk senapsfröflingsalt och peppar Till lingonketchup:200 g lingon2 dl socker1 dl rödvinsvinäger1 kanelstång1 bit ingefära1 schalottenlök1/2 chili3,5 dl vitt vin Börja med ketchupen,

Varm rådjursrostbiff

Varm rådjursrostbiff med tomat- och timjansky och grönsaksragu 4 personer 700 g rostbiff4 tomater1 schalottenlök1 ask timjan2 dl viltbuljong500 g valfria grönsaker50 g smör Bryn köttet och baka det i ugnen på 75 grader till en innertemperatur av 60 grader.Dela

Biffrullar på rådjur

Biffrullar på rådjur med teriyakisås 4 personer 600 g fransyska eller rostbiff av rådjur6 st salladslökar eller 1 purjolök1 vitlöksklyftamatolja till stekning4 dl jasminrisvalfria grönsaker Till såsen:1/2 l vatten250 g socker1 dl japansk soya2 vitlöksklyftor1 msk sesamfrön1/2 dl torr sherry

Rådjursterrin

Rådjursterrin med sallad och lingonsirap 12 personer 800 g rådjursrygg200 g torkad skinka1 ägg4 dl grädde1 msk olja1 tsk saltpeppar. Lingonsirap: 2 dl lingon1/2 msk rödvinsvinäger1 dl socker Skär ut en bit av ryggen, så stor som terrinformen (cirka 400

Senaste nytt

    Mina artiklar

    För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

    Podcast
    Landets största podcast om jakt
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Älgjakt
    Så blir höstens älgjakt
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Quiz
    Känner du igen hundarna?
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Opinion
    Landets hetaste jaktdebatt
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn