torsdag 25 maj

Viltsmak

Kokt rimmad älgbringa

Kokt rimmad älgbringa med rotmos 6–8 port 1,5 kg urbenad rimmad bringa av älg2 lagerblad10 kryddpepparkorn10 vitpepparkorn1 skalad morot1 skalad gul lök Rotmos:1 kg kålrot200 g morötter200 g skalad potatis Saltlag:5 l vatten700 g colorozosalt1/2 dl socker Senapsbuljong:3 dl köttbuljong

Älgköttsoppa med klimp

4 portioner 400 g älgkött1 gul lök1/2 purjolök1 morot1 palsternacka100 g rotselleri250 g skalad potatis1 l viltbuljong2 lagerblad6 kryddpepparkorn10 vitpepparkorn1 tsk timjan1 tsk mejram Klimp:120 g mjöl2 äggsalt1/4 muskot Tärna köttet och blanchera det hastigt och kallspola. Koka sedan köttet

Älgbiff med svampragu

Älgbiff med svampragu och gräddkokta rödbetor 4 personer 700 g putsad älgbiff1 kg blandad svamp2 schalottenlökar250 g färska rödbetor3 dl grädde700 g skalad potatis2 dl viltbuljong2 dl rött vin2 msk soja1 msk maizenamjöl60 g smör200 g broccoli Bryn älgbiffen under

Filé wellington av älg

4 personer 800 g älgfilésalt och peppar300 g champinjoner4 schalottenlökar700–800 g smördeg1 vispat ägg Putsa filén fri från senor. Salta och peppra, bryn den och låt den kallna. Om filén är tjock kan du baka den i ^ugnen på 170

Vildsvinspiccata

Vildsvinspiccata med shiitake, tomatsås och pilaffris 4 portioner 400 g vildsvinskarré eller urbenad kotlettca 1 dl vetemjöl till panering1 tsk saltnågra vrid från pepparkvarnen2 ägg3 dl riven hårdost (parmesan, cheddar eller västerbotten)3–4 dl valfri svamp t ex Shiitake4 schalottenlökar3 kvistar

Helstekt vildsvinskarrè

Helstekt vildsvinskarré med rödlöksmarmelad, bakpotatis och persiljesås 4 personer 800 g vildsvinskarré4 bakpotatisar4 rödlökar1 dl druvjuice1 msk balsamvinäger100 g persilja3 dl grönsaksbuljong75 g smör Nagga potatisarna med en gaffel och lägg dem i en ugnsfast form. Gnid in karrén med

Kokt rimmad vildsvinslägg

Kokt rimmad vildsvinslägg med crèmefraichestuvade grönsaker och senapsbuljong4 personer 4–6 lägg av vildsvin3 gula lökar3 morötter2 palsternackor1 broccoli1 röd paprika1 purjolök1 krm timjan12 kryddpepparkorn4 lagerblad2 msk fransk senap2 dl crème fraiche Saltlag:250 g rimsalt typ colorozo2 l vatten2 msk socker

Vildsvinskotlett

Vildsvinskotlett med crèmefraichekokt savoykål4 personer 800 g racks av vildsvin400 g tärnad savoykål2 dl crème fraiche500 g potatis30 g smör Putsa och bryn kotlettraden, efterstek i ugnen på 95 grader till en innertemperatur på 65 grader.Fräs kålen i smör i

Vildsvinsgryta

Vildsvinsgryta med färsk ananas4 personer 500 g vildsvinskött från karré eller bog1/2 medelstor ananas2 msk olja4 vitlöksklyftor15 cm hackad purjolök2 dl crème fraiche1/2 msk limesaft1 tsk grön curry15 g koriander5 g libbsticka Strimla köttet tunt och stek i en gryta

Viltdolmar i savoykål

Viltdolmar i savoykål med smålök och vildsvinsbacon4 personer 300 g viltfärs1/2 dl avorioris1 ägg1 st savoykålshuvud150 g smålökar100 g vildsvinsbacon50 g smör1/2 dl viltbuljong1/2–1 tsk salt1 krm vitpeppar Börja med att koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.Lägg i

Senaste nytt

    Mina artiklar

    För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

    Opinion
    Landets hetaste jaktdebatt
    Quiz
    Känner du igen hundarna?
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Älgjakt
    Så blir höstens älgjakt
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Podcast
    Landets största podcast om jakt