torsdag 25 maj

Viltsmak

Caesarwrap med vildsvinsrygg

Foto: Lena Runer

Foto: Lena Runer

En variant på bra mat att äta till lunch i skogen. Med lite förberedelser kan du med enkla medel sno ihop ett godare och mer mättande alternativ än limpmackor och grillkorv.

Foto: Lena Runer

Revbensspjäll på vildsvin

Tillaga revbensspjäll från vildsvin på olika sätt för att skapa variation och rätter som passar bra till sommarens kvällar. Här tillagas köttet på grill eller ugn och ger festliga måltider för hela familjen.

Foto: Lena Runer

Sidfläskrulle i ugn med valnötter

Fettet från bra kött har förmågan att lyfta smaken, det gör sidan till ett utmärkt kött att använda till mer saker än revbensspjäll.

Foto: Lena Runer

Enkelt vardagsvilt

Förvandla vardagens enkla rätter till något lite mer. Som biff på älg till familjemiddagen och viltskavrulle när det är middag i trädgården med kompisarna.

Foto: Lena Runer

Vildsvinsfilé med ­gnocchi och grädde

400 g gnocchi300 g vildsvinsfilé 3 msk smör 4 dl grädde 3 msk viltfond eller kalvfond1 kvist färsk timjan1 gul lök, finhackadsalt och svartpeppar Fräs lök och timjan i en matsked smör. Häll över fond och grädde, låt småkoka i

Marinerad älgstek

1 – 1 1/2 kg kött Marinad:1 vitlöksklyfta1/2 msk stött kummin10 grovkrossade kryddpepparkorn2 dl svartvinbärssaft3 msk soya2 msk vitvinsvinäger3 msk farinsocker1 l ljus viltfond Lägg köttet i en plastpåse tillsammans med marinaden. Knyt igen påsen och lägg den i en

Älgstek med smak av Spanien

1 1/2 kg innan- eller ytterlår2 gula lökar2 vitlöksklyftor3 dl vitt vin3/4 dl rödvinsvinäger1 lagerblad2 röda och 2 gula paprikor8 tomater1 gul lök100 g smörsaltpeppar. Varma grönsaker:1 zucchini1 aubergine1 gul och 1 röd paprika1 grön fänkål6 tomater1 1/2–2 dl olivoljaca

Älgkalvbiff

Älgkalvbiff med rotfrukter och svartvinbärssirap 4 portioner 700 g älgkalvbiff2 dl svarta vinbär4 msk socker1 msk balsamvinäger1 stor morot2 palsternacka1/2 rotselleri50 g smörsalt och peppar Värm ugnen till 75 grader. Putsa och bryn köttet. Stek köttet i ugnen till en

Älgroulader

4 portioner 500 g putsat kött av bog i tunna skivor150 cornichons (minigurkor)200 g bacon5 dl viltbuljong3 msk japansk soja1 msk maizenamjölen klick smörsalt och peppar Lägg ut baconskivorna, lägg ut köttet ovanpå. Rulla in minigurkor och fäst med en

Pepparrotskött på älgbog

6 portioner 1 kg älgkött från bog eller högrev2 l vatten1 tsk salt2 lagerblad10 kryddpepparkorn10 vitpepparkorn1 skalad morot1 skalad gul lökTill såsen:1 dl grädde1 dl mjölk5 dl av buljongen från köttkoket1–3 msk riven pepparrotsmör och vetemjöl till redning (eller 2

Senaste nytt

    Mina artiklar

    För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

    Quiz
    Känner du igen hundarna?
    Podcast
    Landets största podcast om jakt
    Älgjakt
    Så blir höstens älgjakt
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Opinion
    Landets hetaste jaktdebatt
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga