söndag 30 april

Viltsmak

Vilt med asiatisk inspiration

Foto: Lena Runer

Foto: Lena Runer

Viltkött passar utmärkt att tillaga med asiatisk inspiration. En rundbottnad wokpanna används till dessa två recept. Wokpannan är avsedd att användas på en gasspis för att värmen ska komma åt över hela botten. Det fungerar även utmärkt att, som här, ställa den i glödbädden på grillen.

Foto: Lena Runer

Lägg vildsvin på grillen

Vildsvinskött är ett naturligt nyttigt kött med unik smak. Lite mörkare och smakrikare än fläskkött, men lika enkelt att laga till!

Foto: Lena Runer

Rådjurscarpaccio med marinerad fänkål

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och fräscha maträtter. Dessa maträtter blir nästan ännu bättre med hjälp av vårt svenska vilt.

Älghjärta med kantareller och rotfrukter. Foto: Lena Runer

Låt hjärtat va’ med!

Vid sidan om lever är hjärta den bästa inälvsmaten. Hjärta kan tillagas på många sätt och har en intressant struktur. Vanligast är att varmröka hjärtat, men det går även utmärkt att tillaga exempelvis gryta av. Lövbiff gjord på vilt med hemlagade pommes är också en höjdare!

Älgkalvlever kan ersättas med dovkalvslever. Foto: Lena Runer

Älgkalvlever Anglais

800 g lever från älg- eller dovkalv, i 1 cm skivor200 g bacon, skivat4 msk kaprismjöl, till paneringsmör, till stekning  sky, från pannan  salt och vitpeppar  2 dl vatten1 tsk soja    Stek baconskivor och låt dem rinna av på

Foto Lena Runer

Nyårets vildaste middag

Hummersoppa, oxfilé och pannacotta i all ära. Men varför inte överraska gästerna istället och bjuda på en nyårsmiddag som smäller högre?

Foto: Lena Runer

Vildsvinsskinkan blir aldrig tam

Tillhör du den lilla skara som fortfarande tror att vildsvinskött är torrt och smakar sämre än vanlig tamgris? Gör så här så ändrar du garanterat åsikt.

Foto: Lena Runer

Fyra alternativ till potatis

Den gamla vanliga potatisgratängen eller den råstekta potatisen börjar kanske kännas tråkig, eller försöker du äta enligt LCHF-dieten?
Här kommer några recept på lite annorlunda tillbehör till viltköttet.

Bind en vildsvinsskinka

I Svensk Jakt nummer 12 finns ett recept på vildsvinsskinka. Här kan du se hur du binder skinkan.

Foto: Lena Runer

Mattermos med älggryta och rotfrukter

En variant på bra mat att äta till lunch i skogen. Med lite förberedelser kan du med enkla medel sno ihop ett godare och mer mättande alternativ än limpmackor och grillkorv.

Senaste nytt

    Mina artiklar

    För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn
    Opinion
    Landets hetaste jaktdebatt
    Viltrecept
    Vilt, klimatsmart och gott
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Quiz
    Känner du igen hundarna?
    Podcast
    Landets största podcast om jakt
    Tio frågor
    Vad kan du om våra predatorer?