torsdag 23 mars

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 14:41 - Uppdaterad 6 oktober 2016 - 13:38

Hargryta med svarta bönor

1 hare (lår, bogar och skrov)
300 g svarta bönor
1 spansk röd peppar (chili)
2 vitlöksklyftor
1 kvist färsk rosmarin
2 lagerblad
2 skalade skivade lökar
1 buljongtärning
2 dl vatten
4 dl krossade tomater

Haren ska vara styckad i två lår, två bogar och sadel. Sadeln sparas till ett annat tillfälle, men resten av skrovet hackas i stora bitar. Bönorna ska läggas i blöt för att få ett jämnt resultat. Salta och peppra köttet. Bryn det i kastrullen i omgångar. Lägg tillbaka allt kött och lägg i resten av ingredienserna. Sätt på locket och koka upp så att tryck uppstår. Koka i 20 minuter under tryck. Öppna kastrullen enligt bruksanvisningen. Ta upp benen och plocka köttet från dem. Skär upp bogarna i skivor och servera med bönorna. (Kräver tryckkokare)

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Podcast
Landets största podcast om jakt
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Byggtips!
Så bygger du en hundgård
Viltvård
Så bygger du en andflotte
Quiz
Känner du igen hundarna?
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott

Publicerad 22 maj 2013 - 14:41

Hargryta med svarta bönor

1 hare (lår, bogar och skrov)
300 g svarta bönor
1 spansk röd peppar (chili)
2 vitlöksklyftor
1 kvist färsk rosmarin
2 lagerblad
2 skalade skivade lökar
1 buljongtärning
2 dl vatten
4 dl krossade tomater

Haren ska vara styckad i två lår, två bogar och sadel. Sadeln sparas till ett annat tillfälle, men resten av skrovet hackas i stora bitar. Bönorna ska läggas i blöt för att få ett jämnt resultat. Salta och peppra köttet. Bryn det i kastrullen i omgångar. Lägg tillbaka allt kött och lägg i resten av ingredienserna. Sätt på locket och koka upp så att tryck uppstår. Koka i 20 minuter under tryck. Öppna kastrullen enligt bruksanvisningen. Ta upp benen och plocka köttet från dem. Skär upp bogarna i skivor och servera med bönorna. (Kräver tryckkokare)

Samtidigt på JaktPlay

Senaste från Annonstorget

Tio frågor
Om lodjur och lodjursjakt
Jakthundar!
Känner du igen jakthundraserna?
Jakttider!
Kan du din jakttabell?
Rävkunskap
Vad vet du om rävar och rävjakt?
Är du viltvårdare?
Testa dina kunskaper om viltvård.
Rådjursjakt!
Vad har du för kunskaper om rådjursjakt med hund?
Älgjakt!
Kan du något om älgar och älgjakt?
Tio frågor
Vad kan du om vargar och vargjakt?
Tio frågor!
Vad kan du om våra predatorer?
Viltolycka!
Hur gör du när en viltolycka inträffar?
Är du jägare?
Har du rätt kunskaper?
Fåglar!
Känner du igen fåglarna?
Spårkunskap
Vad kan du om spår och spårtecken?
Vildsvin!
Vad kan du om vildsvin och vildsvinsjakt?

Svensk Jakt på Instagram