torsdag 23 mars

Viltsmak

Publicerad 24 maj 2013 - 12:41 - Uppdaterad 6 oktober 2016 - 13:38

Hargryta med frukt och choklad

1 hare
4 dl vitt vin
vatten
1 kanelstång
3 lagerblad
4 cl skaladn ingefära
1 påse blandade torkade frukter
150 g socker
1/2 dl 24 procentig ättika
1 1/2 dl vatten
1/2 chokladkaka
1 dl vatten
3 msk pinjenötter eller pistage

Stycka haren i bogar, bakdelar och skär ut ytterfiléerna och spara dessa till ett annat tillfälle. Tärna upp köttet från bog och bakdel i lite större tärningar. Salta och peppra. Bryn det i en stekgryta. Tillsätt kanelstången, lagerblad och ingefäran. Slå på vinet och lägg på lock. Sätt i 175 grader i ugn cirka en timme. Tärna de torkade frukterna, koka upp socker med ättikan och vattnet. Koka cirka tio minuter så frukten känns mjuk. Smält chokladen i en deciliter vatten. Häll frukten och chokladblandningen i stekgrytan, smaka av med salt och red med maizena om det behövs. Grovhacka nötterna och torrrosta i stekpanna och strö över vid servering. Servera med ett gott potatismos till.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Byggtips!
Så bygger du en hundgård
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Podcast
Landets största podcast om jakt
Quiz
Känner du igen hundarna?
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Viltvård
Så bygger du en andflotte

Publicerad 24 maj 2013 - 12:41

Hargryta med frukt och choklad

1 hare
4 dl vitt vin
vatten
1 kanelstång
3 lagerblad
4 cl skaladn ingefära
1 påse blandade torkade frukter
150 g socker
1/2 dl 24 procentig ättika
1 1/2 dl vatten
1/2 chokladkaka
1 dl vatten
3 msk pinjenötter eller pistage

Stycka haren i bogar, bakdelar och skär ut ytterfiléerna och spara dessa till ett annat tillfälle. Tärna upp köttet från bog och bakdel i lite större tärningar. Salta och peppra. Bryn det i en stekgryta. Tillsätt kanelstången, lagerblad och ingefäran. Slå på vinet och lägg på lock. Sätt i 175 grader i ugn cirka en timme. Tärna de torkade frukterna, koka upp socker med ättikan och vattnet. Koka cirka tio minuter så frukten känns mjuk. Smält chokladen i en deciliter vatten. Häll frukten och chokladblandningen i stekgrytan, smaka av med salt och red med maizena om det behövs. Grovhacka nötterna och torrrosta i stekpanna och strö över vid servering. Servera med ett gott potatismos till.

Samtidigt på JaktPlay

Senaste från Annonstorget

Rådjursjakt!
Vad har du för kunskaper om rådjursjakt med hund?
Tio frågor
Om lodjur och lodjursjakt
Vildsvin!
Vad kan du om vildsvin och vildsvinsjakt?
Är du viltvårdare?
Testa dina kunskaper om viltvård.
Älgjakt!
Kan du något om älgar och älgjakt?
Viltolycka!
Hur gör du när en viltolycka inträffar?
Rävkunskap
Vad vet du om rävar och rävjakt?
Tio frågor!
Vad kan du om våra predatorer?
Spårkunskap
Vad kan du om spår och spårtecken?
Tio frågor
Vad kan du om vargar och vargjakt?
Är du jägare?
Har du rätt kunskaper?
Jakthundar!
Känner du igen jakthundraserna?
Jakttider!
Kan du din jakttabell?
Fåglar!
Känner du igen fåglarna?

Svensk Jakt på Instagram