torsdag 23 mars

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 14:36 - Uppdaterad 6 oktober 2016 - 13:38

Vitvinsbrässerad harsauté

Vitvinsbrässerad harsauté med kantareller och potatiskaka

4 personer
500 g kött från hare (2 urbenade bogar och 2 stekar)
50 g smör
3 dl vitt vin
3 dl ljus buljong
3 krm timjan
3 schalottenlökar
3 dl grädde
4 dl svamp

Potatiskaka:
700 g kokt potatis
2 schalottenlökar
100 g bacon
30 g smör

Strimla köttet och löken, fräs i smör tillsammans med timjan i en kastrull.
Tillsätt det vita vinet och koka upp tillsammans med buljongen.
Låt det koka utan lock på svag värme tills det endast återstår cirka två deciliter av vätskan.
Tillsätt grädden och den grovhackade svampen, koka cirka tio minuter.
Potatiskaka: Riv grovt den kokta potatisen, finhacka schalottenlöken och strimla baconet.
Stek lök och bacon i en stekpanna med rundad kant, tillsätt den rivna potatisen, salt och peppar.
Blanda in lök och bacon i potatisen och forma allt till en fast kaka med en palett,
skaka pannan så att kakan inte fastnar. När den fått färg, vänd den och stek på andra sidan.
Placera kakan på ett runt fat. Servera harsautén med potatiskakan och tomatsallad.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Byggtips!
Så bygger du en hundgård
Podcast
Landets största podcast om jakt
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Quiz
Känner du igen hundarna?
Viltvård
Så bygger du en andflotte
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt

Publicerad 22 maj 2013 - 14:36

Vitvinsbrässerad harsauté

Vitvinsbrässerad harsauté med kantareller och potatiskaka

4 personer
500 g kött från hare (2 urbenade bogar och 2 stekar)
50 g smör
3 dl vitt vin
3 dl ljus buljong
3 krm timjan
3 schalottenlökar
3 dl grädde
4 dl svamp

Potatiskaka:
700 g kokt potatis
2 schalottenlökar
100 g bacon
30 g smör

Strimla köttet och löken, fräs i smör tillsammans med timjan i en kastrull.
Tillsätt det vita vinet och koka upp tillsammans med buljongen.
Låt det koka utan lock på svag värme tills det endast återstår cirka två deciliter av vätskan.
Tillsätt grädden och den grovhackade svampen, koka cirka tio minuter.
Potatiskaka: Riv grovt den kokta potatisen, finhacka schalottenlöken och strimla baconet.
Stek lök och bacon i en stekpanna med rundad kant, tillsätt den rivna potatisen, salt och peppar.
Blanda in lök och bacon i potatisen och forma allt till en fast kaka med en palett,
skaka pannan så att kakan inte fastnar. När den fått färg, vänd den och stek på andra sidan.
Placera kakan på ett runt fat. Servera harsautén med potatiskakan och tomatsallad.

Recept: Staffan Lindström

Samtidigt på JaktPlay

Senaste från Annonstorget

Rävkunskap
Vad vet du om rävar och rävjakt?
Vildsvin!
Vad kan du om vildsvin och vildsvinsjakt?
Spårkunskap
Vad kan du om spår och spårtecken?
Fåglar!
Känner du igen fåglarna?
Jakthundar!
Känner du igen jakthundraserna?
Älgjakt!
Kan du något om älgar och älgjakt?
Är du viltvårdare?
Testa dina kunskaper om viltvård.
Tio frågor!
Vad kan du om våra predatorer?
Är du jägare?
Har du rätt kunskaper?
Rådjursjakt!
Vad har du för kunskaper om rådjursjakt med hund?
Jakttider!
Kan du din jakttabell?
Viltolycka!
Hur gör du när en viltolycka inträffar?
Tio frågor
Vad kan du om vargar och vargjakt?
Tio frågor
Om lodjur och lodjursjakt

Svensk Jakt på Instagram