torsdag 23 mars

Viltsmak

Publicerad 24 maj 2013 - 12:42 - Uppdaterad 6 oktober 2016 - 13:38

Svampsoppa med harkött

500 g trattkantareller
1/2 l hönsbuljong
1/2 l grädde
1dl vitt vin
100 g smör
2 msk hackad schalottenlök
1 msk tärnad bacon
2 ytterfileér av hare
4 msk tärnad och blancherad rotselleri

Plocka undan några små fina trattkantareller till dekoration. Fräs resten av svampen tillsammans med lök och bacon utan att det tar färg. Tillsätt vinet och koka ner det. Häll på buljongen och koka ner med en tredjedel. Tillsätt grädden och koka ihop något. Mixa soppan helt slät. Mixa ner smöret och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer buljong om soppan skulle bli för tjock. Salta och peppra harköttet. Stek det rosa, låt vila och skär sedan upp köttet i tärningar eller skivor. Stek dekorationssvampen och fräs med sellerin. Lägg allt i soppan.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Viltvård
Så bygger du en andflotte
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Podcast
Landets största podcast om jakt
Quiz
Känner du igen hundarna?
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Byggtips!
Så bygger du en hundgård
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt

Publicerad 24 maj 2013 - 12:42

Svampsoppa med harkött

500 g trattkantareller
1/2 l hönsbuljong
1/2 l grädde
1dl vitt vin
100 g smör
2 msk hackad schalottenlök
1 msk tärnad bacon
2 ytterfileér av hare
4 msk tärnad och blancherad rotselleri

Plocka undan några små fina trattkantareller till dekoration. Fräs resten av svampen tillsammans med lök och bacon utan att det tar färg. Tillsätt vinet och koka ner det. Häll på buljongen och koka ner med en tredjedel. Tillsätt grädden och koka ihop något. Mixa soppan helt slät. Mixa ner smöret och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mer buljong om soppan skulle bli för tjock. Salta och peppra harköttet. Stek det rosa, låt vila och skär sedan upp köttet i tärningar eller skivor. Stek dekorationssvampen och fräs med sellerin. Lägg allt i soppan.

Samtidigt på JaktPlay

Senaste från Annonstorget

Tio frågor
Vad kan du om vargar och vargjakt?
Är du jägare?
Har du rätt kunskaper?
Tio frågor!
Vad kan du om våra predatorer?
Spårkunskap
Vad kan du om spår och spårtecken?
Älgjakt!
Kan du något om älgar och älgjakt?
Är du viltvårdare?
Testa dina kunskaper om viltvård.
Rävkunskap
Vad vet du om rävar och rävjakt?
Jakthundar!
Känner du igen jakthundraserna?
Tio frågor
Om lodjur och lodjursjakt
Vildsvin!
Vad kan du om vildsvin och vildsvinsjakt?
Jakttider!
Kan du din jakttabell?
Rådjursjakt!
Vad har du för kunskaper om rådjursjakt med hund?
Fåglar!
Känner du igen fåglarna?
Viltolycka!
Hur gör du när en viltolycka inträffar?

Svensk Jakt på Instagram