tisdag 16 april

Viltsmak

Örtgratinerad kanin

Örtgratinerad kanin med medelhavsvinägrett på rotsaksbädd

8 st putsade ytterfileér av kaninÖrtsmör:
25 g basilika
25 g gräslök
25 g persilja
25 g timjan
25 g dragon
25 g vita och svarta pepparkorn
100 g rumstempererat smör
100 g riven cheddarost
50 g mie de pain (färsk vitt bröd, tärnat och mixat)

Medelhavsvinägrett:
6 skalade och urkärnade plommontomater
10 urkärnade svarta och gröna oliver (10 av varje)
1 finhackad schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
saften av 1/2 citron
2 msk strimlad basilika

Rostade rotfrukter:
2 morötter
2 palsternackor
10 smålökar eller 4 klyftade schalottenlökar
8 skalade mandelpotatisar
salt och peppar
1/2 dl olivolja

Skala rotsakerna och skär i olika former. Lägg allt på en ugnsplåt, blanda med salt och olivolja. Grädda i ugnen cirka 20 till 30 minuter beroende på storlek. Blanda alla ingredienser till smöret. Forma smöret till en rulle och frys det. Salta och peppra köttet. Bryn det snabbt. Låt kallna. Måtta köttet mot smörrullen och skär av en bit lika lång som köttet. Tunnskiva smöret på längden och täck köttet med örtsmöret. Sätt in köttet i ugnen cirka tio minuter i 150 grader. Tärna tomatköttet och oliverna, finhacka löken och pressa vitlöken. Blanda allt med olja och citron. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt basilikan strax före servering. Lägg rotsakerna mitt på tallriken med köttet ovanpå och såsen runt om.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.