torsdag 23 mars

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 14:38 - Uppdaterad 6 oktober 2016 - 13:38

Baconfyllda harstekar

Baconfyllda harstekar med dijonsås och grönsaktpytt

4 personer
4 urbenade harstekar
500 g grönsaker till pytt
30 g smör
Fyllning:
150 g strimlad bacon
1 urkärnad chilifrukt
2 vitlöksklyftor
3 msk färska örter
100 g kokt potatis
5 st krossade enbär

Sås:
2 msk dijonsenap
1 dl grädde
1 dl crème fraiche

Strimla baconet, kärna ut chilifrukten och kör alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
Fördela fyllningen i stekarna och lägg varje stek på plastfolie och snurra ihop,
rulla även in varje bit i aluminiumfolie, och baka i ugnen på 120 grader till 65 grader i kärnan.
Skär grönsakerna till pyttstorlek och koka dem i smör, salt och en deciliter vatten.
Blanda ingredienserna till såsen och koka upp, smaka av med salt och peppar.
När harstekarna är färdiga skär dem i skivor och servera med grönsakerna och såsen.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Viltvård
Så bygger du en andflotte
Quiz
Känner du igen hundarna?
Podcast
Landets största podcast om jakt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Byggtips!
Så bygger du en hundgård
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret

Publicerad 22 maj 2013 - 14:38

Baconfyllda harstekar

Baconfyllda harstekar med dijonsås och grönsaktpytt

4 personer
4 urbenade harstekar
500 g grönsaker till pytt
30 g smör
Fyllning:
150 g strimlad bacon
1 urkärnad chilifrukt
2 vitlöksklyftor
3 msk färska örter
100 g kokt potatis
5 st krossade enbär

Sås:
2 msk dijonsenap
1 dl grädde
1 dl crème fraiche

Strimla baconet, kärna ut chilifrukten och kör alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.
Fördela fyllningen i stekarna och lägg varje stek på plastfolie och snurra ihop,
rulla även in varje bit i aluminiumfolie, och baka i ugnen på 120 grader till 65 grader i kärnan.
Skär grönsakerna till pyttstorlek och koka dem i smör, salt och en deciliter vatten.
Blanda ingredienserna till såsen och koka upp, smaka av med salt och peppar.
När harstekarna är färdiga skär dem i skivor och servera med grönsakerna och såsen.

Recept: Staffan Lindström

Samtidigt på JaktPlay

Senaste från Annonstorget

Är du jägare?
Har du rätt kunskaper?
Vildsvin!
Vad kan du om vildsvin och vildsvinsjakt?
Är du viltvårdare?
Testa dina kunskaper om viltvård.
Älgjakt!
Kan du något om älgar och älgjakt?
Tio frågor!
Vad kan du om våra predatorer?
Tio frågor
Om lodjur och lodjursjakt
Fåglar!
Känner du igen fåglarna?
Viltolycka!
Hur gör du när en viltolycka inträffar?
Tio frågor
Vad kan du om vargar och vargjakt?
Jakthundar!
Känner du igen jakthundraserna?
Rävkunskap
Vad vet du om rävar och rävjakt?
Spårkunskap
Vad kan du om spår och spårtecken?
Jakttider!
Kan du din jakttabell?
Rådjursjakt!
Vad har du för kunskaper om rådjursjakt med hund?

Svensk Jakt på Instagram