måndag 23 januari

Viltsmak

Stjärnkockens tips för att tillaga gås

Daniel Berlin Krog i Skåne-Tranås på Österlen utsågs nyligen till Sveriges näst bästa restaurang av White Guide. Daniel jagar själv och vilda fåglar finns ofta på menyn.

Tämj grågåsen med konfitering

De vilda gässen ställer till med en del problem för lantbrukarna, men de är sam­tidigt en resurs om man lär sig laga till köttet. På landets åkrar finns åtskilliga ton gott viltkött som bara väntar på att bli tillagat!

Foto: Lena Runer

Fasan Provençale

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och fräscha maträtter. Dessa maträtter blir nästan ännu bättre med hjälp av vårt svenska vilt.

Foto: Lena Runer

Nötskrika med parmesanost

Nötskrika med parmesanost, sweet & sour-sås och pilaffris. Här kommer ett ovanligt, enkelt och välsmakande recept.

Podcast
Landets största podcast om jakt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Hundfakta
Så går det för din hundras
Quiz
Känner du igen hundarna?
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Stödutfodring
Så stödutfodrar du rådjur
Opionion
Landets hetaste jaktdebatt