söndag 26 mars

Viltsmak

Stjärnkockens tips för att tillaga gås

Daniel Berlin Krog i Skåne-Tranås på Österlen utsågs nyligen till Sveriges näst bästa restaurang av White Guide. Daniel jagar själv och vilda fåglar finns ofta på menyn.

Tämj grågåsen med konfitering

De vilda gässen ställer till med en del problem för lantbrukarna, men de är sam­tidigt en resurs om man lär sig laga till köttet. På landets åkrar finns åtskilliga ton gott viltkött som bara väntar på att bli tillagat!

Foto: Lena Runer

Fasan Provençale

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och fräscha maträtter. Dessa maträtter blir nästan ännu bättre med hjälp av vårt svenska vilt.

Foto: Lena Runer

Nötskrika med parmesanost

Nötskrika med parmesanost, sweet & sour-sås och pilaffris. Här kommer ett ovanligt, enkelt och välsmakande recept.

Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Viltvård
Så bygger du en andflotte
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Byggtips!
Så bygger du en hundgård
Podcast
Landets största podcast om jakt
Quiz
Känner du igen hundarna?
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott