söndag 30 april

Viltsmak

Stjärnkockens tips för att tillaga gås

Daniel Berlin Krog i Skåne-Tranås på Österlen utsågs nyligen till Sveriges näst bästa restaurang av White Guide. Daniel jagar själv och vilda fåglar finns ofta på menyn.

Tämj grågåsen med konfitering

De vilda gässen ställer till med en del problem för lantbrukarna, men de är sam­tidigt en resurs om man lär sig laga till köttet. På landets åkrar finns åtskilliga ton gott viltkött som bara väntar på att bli tillagat!

Foto: Lena Runer

Fasan Provençale

De stora köken är världsberömda för sina exklusiva och fräscha maträtter. Dessa maträtter blir nästan ännu bättre med hjälp av vårt svenska vilt.

Foto: Lena Runer

Nötskrika med parmesanost

Nötskrika med parmesanost, sweet & sour-sås och pilaffris. Här kommer ett ovanligt, enkelt och välsmakande recept.

Grillat gåsbröst

Grillat gåsbröst med grönmögelost och bacon.

Senaste nytt

    Mina artiklar

    För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

    Tio frågor
    Vad kan du om våra predatorer?
    Opinion
    Landets hetaste jaktdebatt
    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    Viltrecept
    Vilt, klimatsmart och gott
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Podcast
    Landets största podcast om jakt
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Quiz
    Känner du igen hundarna?
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret