torsdag 23 mars

Viltsmak

Publicerad 22 maj 2013 - 14:11 - Uppdaterad 6 oktober 2016 - 13:38

Confit på hare

Lämplig sats till en styckad hare:
1 l olja
ankfett eller ister
2 gula lökar i klyftor
3 lagerblad
1 msk hel kryddpeppar
2 krm rosmarin
2 krm timjan

Saltlake:
55 g salt/liter vatten
2 msk druvsocker

Cesardressing:
2 äggulor
1 1/2 matsked dijonsenap
1 1/2 matsked vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1/2 dl matolja
2 sardeller
örter
vitlök och salt
1 1/2 dl finriven parmesanost

Med confitkokning av kött menas kokning i fett, kryddor och grönsaker på låg temperatur. Denna metod passar bra
till kött från lägg, bog och stekar från hare eller kanin. För att få mer smak på köttet är det bra att rimma köttet innan.
Lägg köttet i en saltlake fyra till sex timmar. Confitera köttet på en temperatur strax under 100 grader till dess köttet släpper från benet.
Det tar cirka två timmar. Fettet kan du sila och förvara i kylen eller frysen för att använda fler gånger.
På bilden har vi en sallad med confit på hare med apelsinörtbröd vilket det kan passa bra att servera en cesardressing till.

Receot: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Podcast
Landets största podcast om jakt
Quiz
Känner du igen hundarna?
Byggtips!
Så bygger du en hundgård
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Viltvård
Så bygger du en andflotte
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga

Publicerad 22 maj 2013 - 14:11

Confit på hare

Lämplig sats till en styckad hare:
1 l olja
ankfett eller ister
2 gula lökar i klyftor
3 lagerblad
1 msk hel kryddpeppar
2 krm rosmarin
2 krm timjan

Saltlake:
55 g salt/liter vatten
2 msk druvsocker

Cesardressing:
2 äggulor
1 1/2 matsked dijonsenap
1 1/2 matsked vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1/2 dl matolja
2 sardeller
örter
vitlök och salt
1 1/2 dl finriven parmesanost

Med confitkokning av kött menas kokning i fett, kryddor och grönsaker på låg temperatur. Denna metod passar bra
till kött från lägg, bog och stekar från hare eller kanin. För att få mer smak på köttet är det bra att rimma köttet innan.
Lägg köttet i en saltlake fyra till sex timmar. Confitera köttet på en temperatur strax under 100 grader till dess köttet släpper från benet.
Det tar cirka två timmar. Fettet kan du sila och förvara i kylen eller frysen för att använda fler gånger.
På bilden har vi en sallad med confit på hare med apelsinörtbröd vilket det kan passa bra att servera en cesardressing till.

Receot: Staffan Lindström

Samtidigt på JaktPlay

Senaste från Annonstorget

Jakttider!
Kan du din jakttabell?
Älgjakt!
Kan du något om älgar och älgjakt?
Rävkunskap
Vad vet du om rävar och rävjakt?
Rådjursjakt!
Vad har du för kunskaper om rådjursjakt med hund?
Vildsvin!
Vad kan du om vildsvin och vildsvinsjakt?
Viltolycka!
Hur gör du när en viltolycka inträffar?
Är du jägare?
Har du rätt kunskaper?
Fåglar!
Känner du igen fåglarna?
Är du viltvårdare?
Testa dina kunskaper om viltvård.
Tio frågor
Vad kan du om vargar och vargjakt?
Tio frågor
Om lodjur och lodjursjakt
Jakthundar!
Känner du igen jakthundraserna?
Tio frågor!
Vad kan du om våra predatorer?
Spårkunskap
Vad kan du om spår och spårtecken?

Svensk Jakt på Instagram