torsdag 23 mars

Viltsmak

Publicerad 23 maj 2013 - 14:37 - Uppdaterad 6 oktober 2016 - 12:49

Mustig björngryta

Mustig björngryta med sidfläsk, lök, rotfrukter och nudlar

6 personer

1 kg björnkött (t ex bog, ytterlår)
3 dl rött vin
3 dl mörk buljong
2 msk soja
50 g smör
700 g tärnad lök och rotfrukter
300 g torkade nudlar

Putsa och tärna köttet och bryn köttet i en stekpanna.
Lägg över köttet i en stor kastrull eller i en stekgryta, häll på vinet och sedan buljongen.
Låt det koka upp och skumma av ytan, sjud sedan på svag värme i cirka 45–50 minuter. Blötlägg nudlarna i uppkokt vatten till dess de blir mjuka, häll av vattnet. Strimla fläsket,
tärna grönsakerna och stek i en stekpanna, blanda med köttet när det är ätvänligt
och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
Värm nudlarna i en klick smör och en matsked vatten samt lite salt. Servera.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Podcast
Landets största podcast om jakt
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Quiz
Känner du igen hundarna?
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Viltvård
Så bygger du en andflotte
Byggtips!
Så bygger du en hundgård
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark

Publicerad 23 maj 2013 - 14:37

Mustig björngryta

Mustig björngryta med sidfläsk, lök, rotfrukter och nudlar

6 personer

1 kg björnkött (t ex bog, ytterlår)
3 dl rött vin
3 dl mörk buljong
2 msk soja
50 g smör
700 g tärnad lök och rotfrukter
300 g torkade nudlar

Putsa och tärna köttet och bryn köttet i en stekpanna.
Lägg över köttet i en stor kastrull eller i en stekgryta, häll på vinet och sedan buljongen.
Låt det koka upp och skumma av ytan, sjud sedan på svag värme i cirka 45–50 minuter. Blötlägg nudlarna i uppkokt vatten till dess de blir mjuka, häll av vattnet. Strimla fläsket,
tärna grönsakerna och stek i en stekpanna, blanda med köttet när det är ätvänligt
och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
Värm nudlarna i en klick smör och en matsked vatten samt lite salt. Servera.

Samtidigt på JaktPlay

Senaste från Annonstorget

Rävkunskap
Vad vet du om rävar och rävjakt?
Tio frågor
Om lodjur och lodjursjakt
Vildsvin!
Vad kan du om vildsvin och vildsvinsjakt?
Spårkunskap
Vad kan du om spår och spårtecken?
Jakthundar!
Känner du igen jakthundraserna?
Jakttider!
Kan du din jakttabell?
Rådjursjakt!
Vad har du för kunskaper om rådjursjakt med hund?
Älgjakt!
Kan du något om älgar och älgjakt?
Fåglar!
Känner du igen fåglarna?
Viltolycka!
Hur gör du när en viltolycka inträffar?
Är du jägare?
Har du rätt kunskaper?
Tio frågor!
Vad kan du om våra predatorer?
Är du viltvårdare?
Testa dina kunskaper om viltvård.
Tio frågor
Vad kan du om vargar och vargjakt?

Svensk Jakt på Instagram