torsdag 23 mars

Viltsmak

Publicerad 23 maj 2013 - 14:36 - Uppdaterad 6 oktober 2016 - 12:49

Marinerad björnstek

Marinerad björnstek med kantareller, lingonsås och gräddkokta svartrötter

4-6 personer

1 kg björnstek
1 sats marinad
500 g svartrötter
3 dl vispgrädde
3 dl lingon
1 msk råsocker
1 dl rödvin
1 hackad rödlök
100 g smör
en bukett färska kryddörter
salt och peppar

Rödvins- och lingonmarinad:
1 gul lök
1 morot
1 persiljekvist
2 timjankvistar
15 vitpepparkorn
2 lagerblad
2 msk soja
2 dl lingon
2,5 dl rött vin

Putsa stekarna fria från hinnor och fett, lägg dem i marinaden i cirka tolv timmar.
Sätt ugnen på 90–110 grader. Lägg stekarna på ett fat, sila marinaden och lägg det avsilade på stekarna. Stek i ugnen till en innertemp på 60–63 grader.
Skala och skär svartrötterna i bitar och lägg dem direkt i sjudande grädde innan de
mörknar, koka i grädden i cirka 5–8 minuter.
Fräs hälften av löken i lite smör och råsocker, tillsätt rödvinet, lingon och koka i fem minuter, rör i 50 gram smör och smaka av med salt och peppar.
Fräs kantarellerna med resten av löken. När stekarna är klara, skiva köttet
och servera med tillbehören.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Quiz
Känner du igen hundarna?
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?
Podcast
Landets största podcast om jakt
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Byggtips!
Så bygger du en hundgård
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Viltvård
Så bygger du en andflotte

Publicerad 23 maj 2013 - 14:36

Marinerad björnstek

Marinerad björnstek med kantareller, lingonsås och gräddkokta svartrötter

4-6 personer

1 kg björnstek
1 sats marinad
500 g svartrötter
3 dl vispgrädde
3 dl lingon
1 msk råsocker
1 dl rödvin
1 hackad rödlök
100 g smör
en bukett färska kryddörter
salt och peppar

Rödvins- och lingonmarinad:
1 gul lök
1 morot
1 persiljekvist
2 timjankvistar
15 vitpepparkorn
2 lagerblad
2 msk soja
2 dl lingon
2,5 dl rött vin

Putsa stekarna fria från hinnor och fett, lägg dem i marinaden i cirka tolv timmar.
Sätt ugnen på 90–110 grader. Lägg stekarna på ett fat, sila marinaden och lägg det avsilade på stekarna. Stek i ugnen till en innertemp på 60–63 grader.
Skala och skär svartrötterna i bitar och lägg dem direkt i sjudande grädde innan de
mörknar, koka i grädden i cirka 5–8 minuter.
Fräs hälften av löken i lite smör och råsocker, tillsätt rödvinet, lingon och koka i fem minuter, rör i 50 gram smör och smaka av med salt och peppar.
Fräs kantarellerna med resten av löken. När stekarna är klara, skiva köttet
och servera med tillbehören.

Samtidigt på JaktPlay

Senaste från Annonstorget

Tio frågor
Vad kan du om vargar och vargjakt?
Viltolycka!
Hur gör du när en viltolycka inträffar?
Tio frågor
Om lodjur och lodjursjakt
Älgjakt!
Kan du något om älgar och älgjakt?
Är du viltvårdare?
Testa dina kunskaper om viltvård.
Vildsvin!
Vad kan du om vildsvin och vildsvinsjakt?
Spårkunskap
Vad kan du om spår och spårtecken?
Rävkunskap
Vad vet du om rävar och rävjakt?
Fåglar!
Känner du igen fåglarna?
Tio frågor!
Vad kan du om våra predatorer?
Rådjursjakt!
Vad har du för kunskaper om rådjursjakt med hund?
Är du jägare?
Har du rätt kunskaper?
Jakttider!
Kan du din jakttabell?
Jakthundar!
Känner du igen jakthundraserna?

Svensk Jakt på Instagram