söndag 19 februari

Viltsmak

Prova björn i vin!

Foto: Majs Keller

Foto: Majs Keller

Allt fler jägare testar björnjakt – men hur många har tillagat björnkött?
Här kommer ett menyförslag med rödvinsbrässerad björn som huvudrätt.
Till förrätt: mjukbakad sötpotatis.

Mustig björngryta

Mustig björngryta med sidfläsk, lök, rotfrukter och nudlar 6 personer 1 kg björnkött (t ex bog, ytterlår)3 dl rött vin3 dl mörk buljong2 msk soja50 g smör700 g tärnad lök och rotfrukter300 g torkade nudlar Putsa och tärna köttet och

Björnkotlett

Björnkotlett med stekta grönsaker och smörfräst färskpotatis 4 personer 4 stora eller 8 mindre kotletter700 g blandade grönsaker700 färskpotatis100 g smörsalt och peppar. Stek eller grilla kotletterna hastigt och låt dem ligga på låg värme cirka 30 minuter.Ansa och skär

Marinerad björnstek

Marinerad björnstek med kantareller, lingonsås och gräddkokta svartrötter 4-6 personer 1 kg björnstek1 sats marinad500 g svartrötter3 dl vispgrädde3 dl lingon1 msk råsocker1 dl rödvin1 hackad rödlök100 g smören bukett färska kryddörtersalt och peppar Rödvins- och lingonmarinad:1 gul lök1 morot1

Stödutfodring
Så stödutfodrar du rådjur
Viltrecept
Vilt, klimatsmart och gott
Provläs Svensk Jakt
Bläddra i senaste numret
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Hundfakta
Så går det för din hundras
Quiz
Känner du igen hundarna?
Jägarnas annonstorg
Hundar, prylar och jaktmark
Podcast
Landets största podcast om jakt
Opinion
Landets hetaste jaktdebatt
Tio frågor
Vad kan du om våra predatorer?