…"/>

lördag 20 april

Vildsvinsfilé med ­gnocchi och grädde

Foto: Lena Runer

400 g gnocchi
300 g vildsvinsfilé
3 msk smör
4 dl grädde
3 msk viltfond eller kalvfond
1 kvist färsk timjan
1 gul lök, finhackad
salt och svartpeppar

Fräs lök och timjan i en matsked smör. Häll över fond och grädde, låt småkoka i tio minuter.
Koka gnocchi enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.
Strimla filén och stek hastigt i en stekpanna med resten av smöret. Sila såsen fri från lök och timjan, blanda i det stekta köttet. Smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med den nykokta pastan.
Servera med riven parmesanost och en god tomat­sallad.

Recept: Christer Eklund

Något att dricka

Till viltskaven i tortillabröd väljer jag i första hand vinet Dolcetto d’Alba, Orlando Abrigo (2331) för 89 kronor. Det är druvan som ­heter dolcetto, vilket betyder den lilla söta. Smaken är fruktig, rätt mjuk, med toner av blåbär och körsbär. Nu finns den inte i alla butiker men går att beställa.

Orkar man inte vänta på leverans, är Stoneleigh Pinot Noir (16394) ett alternativ. Lite dyrare, men också mycket gott för 129 kronor.

Bertil Lundvik

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.