…"/>

fredag 19 april

Varm rådjursrostbiff

Varm rådjursrostbiff med tomat- och timjansky och grönsaksragu

4 personer

700 g rostbiff
4 tomater
1 schalottenlök
1 ask timjan
2 dl viltbuljong
500 g valfria grönsaker
50 g smör

Bryn köttet och baka det i ugnen på 75 grader till en innertemperatur av 60 grader.
Dela tomaterna i fyra klyftor, skär loss kärnorna och lägg dem i en skål, strimla tomatköttet.
Finhacka löken och fräs i en kastrull tillsammans med lite timjan och tomatkärnorna,
häll buljong och koka i tio minuter och sila av skyn,
tillsätt sedan det strimlade tomatköttet och lite färsk timjan.
Ansa grönsakerna och dela dem i jämna bitar,
koka dem mjuka i en deciliter lättsaltat vatten och smör.
Skiva rostbiffen tunt och lägg på en varm tallrik med grönsaksragun samt tomat och timjansky.

Recept: Staffan Lindström

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.