…"/>

lördag 20 april

Parmaskinkslindad rådjursrulle

Parmaskinkslindad rådjursrulle med mangosalsa

1 ytterfilé av rådjur
1 paket skivad parmaskinka
1 mango
1 lime (saften)
1/2 apelsin (saften)
1 röd chili
1 nypa socker
knäckebröd

Lägg ut ett folieark på skärbrädan. Bred ut parmaskinkan lite omlott på arket. Salta och peppra köttet och lägg det mitt på skinkan. Vik skinkan över köttet och rulla ihop som en smällkaramell. Stek köttet i ugnen på 100 grader till en innertemperatur på 58 grader. Låt rådjursrullen vila över natten.

Så gör du mangosalsa:
Skala och tärna en mango. Dela chilin, ta ur kärnorna, och hacka den. Blanda mangon och chilin med limejuicen och apelsinjuicen. Smaksätt med en nypa socker. Vid serveringen skär du köttet i tunna skivor. Lägg köttet på en liten bit knäckebröd och toppa med mangosalsa.

Recept: Gert Klötzke

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.