Kokt rimmad vildsvinslägg
Kokt rimmad vildsvinslägg med crèmefraichestuvade grönsaker och senapsbuljong
4 personer
4–6 lägg av vildsvin
3 gula lökar
3 morötter
2 palsternackor
1 broccoli
1 röd paprika
1 purjolök
1 krm timjan
12 kryddpepparkorn
4 lagerblad
2 msk fransk senap
2 dl crème fraiche
Saltlag:
250 g rimsalt typ colorozo
2 l vatten
2 msk socker
Putsa läggbenen längst ned och lägg dem i saltlagen i cirka tolv timmar. Placera läggarna i en kastrull med lock och täck med vatten, koka upp och skumma av, tillsätt en lök, en morot, kryddpeppar och lagerbladen. Låt allt sjuda i cirka två timmar under lock. Under tiden: skär grönsakerna i jämna bitar, och koka dem mjuka i crème fraiche. När köttet är färdigt lägg det på ett serveringsfat, ta tre deciliter av buljongen och mixa med senapen,
servera tillsammans med grönsakerna.
Recept: Staffan Lindström
Andra läser också
Kul att du vill följa !
För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.
Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.
Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.