Bilden togs i Killebergstrakten. Tiden visar att bilden togs 3 november, kl 9.44 av Länsstyrelsens fasta viltkameror. Kort efteråt gjordes observationer av en varg i Näsum, mer än fem mil därifrån. Foto: Länsstyrelsen Skåne

Bilden togs i Killebergstrakten den 3 november klocka 09.44 av Länsstyrelsens fasta viltkameror. Kort efteråt gjordes observationer av en varg i Näsum, mer än fem mil därifrån. Foto: Länsstyrelsen Skåne

Viltkamera bevisar flera vargar i Skåne

En viltkamera tog ett foto av en varg samtidigt som en annan varg observerats mer än fem mil därifrån.

En av länsstyrelsens inventeringskameror fångade en varg på bild vid Killeberg strax före klockan 10 på förmiddagen torsdagen den 3 november. Bara några timmar senare samma dag uppmärksammades och fotograferades en varg av flera privatpersoner i närheten av Näsum.

– Avståndet mellan observationerna är mer än fem mil, så det är ingen tvekan om att det rör sig om två olika individer. Det här bekräftar vad vi tidigare har noterat. Vargen som under den senaste tiden observerats i gränstrakterna mot Blekinge har rört sig öppet under dagtid, ett helt annat beteende än den skygga varg som kallas Snapphanen, säger Nils Carlsson, viltvårdshandläggare på Länsstyrelsen Skåne.

– Vargen vid Killeberg skulle mycket väl kunna vara Snapphanen som under flera år har dykt upp i denna trakt, medan vargen i Näsum är en ny individ. Värt att notera är att ingen av vargarna gjort sig känd för att orsaka skada på tamboskap, säger Nils Carlsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev