Skytteresultat direkt med ny webbtjänst

Tack vare ett privat initiativ kan skytteklubbar och skjutbanor nu få hjälp med resultatrapporteringen i Gyttorp Cup, genom att använda en webbaserad tjänst där resultat läggs in direkt.

Det är Dan Berglund, aktiv i Näshulta jaktklubb i Sörmland, som tagit initiativ och skapat tjänsten som är kopplad till hemsidan gyttorpcup.se.
Jag har själv suttit i sekretariatet och räknat i många år för min klubb och tyckte att det nu var dags att utnyttja ny teknik för att förenkla resultatrapporteringen, säger Dan.
Detta kan förbättra servicen till skyttarna, som ska kunna se sina egna och andras resultat direkt när en tävling är avslutad.
Det förutsätter att arrangerande klubbar har anslutit sig till resultatservicen och har en person som sitter efter sista stationen och lägger in resultaten.
Klubbarna får försöka planera sina stigar så att det blir tekniskt möjligt, till exempel med en skarvsladd och ett skydd för väder och vind, säger Dan Berglund.

Uppkopplad

Under själva jaktstigen registreras de startande skyttarna i systemet med hjälp av en internetuppkopplad enhet, till exempel dator eller surfplatta. På sista stationen sitter en funktionär uppkopplad och registrerar resultat så snart respektive skytt har skjutit klart. Så fort resultatet har registrerats blir det synligt i en resultatlista som skyttarna kan komma åt via hemsidan.

Verktyget ska också kunna hantera särskiljning automatiskt.

Första tävlingen

Det är samma regler i Gyttorp cup över hela landet, så det var lätt att göra ett gemensamt system, säger Dan Berglund som lanserade sin sida den 11 april.
Första tävlingen där systemet används blir i hemmaklubben Näshulta där Gyttorp cup skjuts den 28 april. Dan Berglund välkomnar skyttar att delta, för att på plats få se hur resultatrapporteringen fungerar.
Klubbar kan gå in på hemsidan gyttorpcup.se och få detaljerad information, bland annat om kostnaden för att vara med.

Förbundets sida
Rikard Södergren är ansvarig för Jägareförbundets resultatrapportering från Gyttorp cup. Han säger att det ska gå fort att få ut resultaten även på förbundets hemsida, men att det hänger på att klubbarna är snabba med att rapportera in dem.
Ofta är det helg när tävlingarna går, men vi försöker lägga ut resultat med någon dags fördröjning, säger Rikard Södergren.
Problemet kan vara att få banorna att rapportera, menar han.
Om Dan Berglunds initiativ kommenterar han:
Det är positivt om det blir funktionellt.
Tjänsten inte är en konkurrent till förbundets hantering av resultat, snarare ett komplement, förtydligar Dan Berglund.
Samtliga resultat ska även i fortsättningen skickas in till Jägareförbundet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev