De fyra männen, hemmahörande i Ljusdals och Ovanåkers kommuner och som är mellan 40 och 56 år gamla, greps under en stor polisinsats i tisdags. Arkivfoto: Lars-Henrik Andersson

Samtliga misstänkta jägare häktade

Hudiksvalls tingsrätt har beslutat att häkta samtliga fyra män som misstänks för illegal jakt på rovdjur i Hälsingland.

Fyra separata häktningsförhandlingar har under fredagen hållits vid Hudiksvalls tingsrätt mot de fyra jägare som misstänks för grovt jaktbrott. I samtliga fall har jägarna häktats på sannolika skäl.

De fyra männen, hemmahörande i Ljusdals och Ovanåkers kommuner och som är mellan 40 och 56 år gamla, greps under en stor polisinsats i tisdags. Ett 30-tal poliser deltog i gripanden och husrannsakningar.

 

Blod på sjöis

Brottet som männen misstänks för inträffade enligt åklagaren Christer Jarlås i trakterna av Järvsö tiden 10–12 februari i år. Han vill inte säga om det rör sig om en händelse eller flera. Inte heller vill åklagaren gå in på vilket eller vilka rovdjur det handlar om.

Enligt uppgifter till Svensk Jakt gäller misstankarna en händelse som inträffat på en sjö väster om Undersvik i de södra delarna av Ljusdals kommun. Då påträffades blod på isen i närheten av både vargspår och skoterspår. Det är dock uppgifter som Christer Jarlås valt att inte kommentera.

 

Överklagar beslutet

Jan Nyman är försvarsadvokat till den yngste misstänkte jägaren, en man i 40-årsåldern. Enligt Jan Nyman kommer han och hans klient att överklaga häktningsbeslutet. Det säger Jan Nyman i en intervju med HelaHälsingland.se

 

Uppdatering. Miljöåklagare Åse Scholutz säger till Sveriges Radio Gävleborg efter häktningsförhandlingarna att det misstänkta brottet handlar om illegal jakt på varg.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev