Risinger organiserar om

”När jag ställer frågan i olika delar av verksamheten kring hur många verksamhetsgrenar Naturvårdsverket egentligen har får jag högst varierande svar”, säger generaldirektör Björn Risinger i ett internt dokument enligt tidningen Miljöaktuellt. Foto: Martin Källberg

I ett internt dokument som tidningen Miljöaktuellt tagit del av planerar generaldirektör Björn Risinger en större omorganisation av Naturvårdsverket. Under våren ska ett utredningsarbete påbörjas och under hösten planeras den nya organisationen genomföras. Den ska träda i kraft vid årsskiftet.

I dokumentet Tid för att förnya Naturvårdsverket utvecklar den nytillträdde generaldirektören Björn Risinger sina planer. De utvecklingsområden som Risinger har identifierat sammanfattas i tre punkter, skriver Miljöaktuellt.
– Vi behöver bli öppnare, enklare och vi behöver lägga mer fokus på att nå miljökvalitetsmålen, säger Risinger.
Enligt Risinger finns en stor mängd överlappande strukturer för organisation, styrning, planering och uppföljning på verket. Det gäller bland annat inom kärnverksamheten där närliggande frågor ibland hanteras på ett flertal olika enheter och sektioner på flera avdelningar.
Därtill har olika avdelningar olika organisationsmodeller. Att strukturerna inte samverkar försvårar arbetet för chefer och medarbetare. Det här kostar relativt mycket tid, som annars kunde ha lagts på kärnverksamheten, enligt dokumentet.
Det är inte länge sedan Naturvårdsverket hade en stor omfattande omorganisation, då genomförd av den tidigare generaldirektören Maria Ågren. Denna fick stor intern kritik.
Medarbetare, fack och ledning ska involveras i den nya omorganisationen och ett inriktningsbeslut ska fattas i maj. Första halvan av oktober i år ska utlysning och tillsättning av chefer ske samt inplacering av medarbetare vara klart, enligt Miljöaktuellt.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev