Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) ställs till svars om regeringens skogspolitik i en interpellation. Foto: Lars-Henrik Andersson

Moderat ryter till om skogspolitiken

Regeringens politik är landsbygdsfientlig, anser moderaten Sten Bergheden i ett pressmeddelande.

Sten Bergheden (M).

Sten Bergheden (M).

Moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, har skickat en skriftlig fråga till kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (MP) och en interpellation till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S). Han undrar vad som är avsikten med inriktningen för friluftslivspolitiken och vilken regeringens syn är på skogsbruket i förhållande till friluftslivet.

 

”I budgetpropositionen skriver regeringen bland annat att möjligheterna till rättslig prövning för frågor om skogen ska ökas. Regeringens inriktning är lättvindig och skulle, om den genomförs till fullo, innebära att skogsavverkning ska bli tillståndspliktig och att beslut om skogsavverkning ska kunna överklagas”, skriver Bergheden i pressmeddelandet.

 

Med anledning av detta har Sten Bergheden följande kommentarer:

• Skogsbruket och skogsindustrin är viktiga svenska näringar. Vi måste få klarhet i vad regeringens avsikter med en sådan politisk inriktning egentligen innebär.

• Regeringens politik är direkt landsbygdsfientlig och skulle, om den genomförs, riskera att många av Sveriges över 300.000 skogsägare får kraftigt försämrade förutsättningar och att de omkring 70.000 personerna som arbetar i skogsindustrin får skäl att vara osäkra på om de har jobbet kvar.

 

 

 

 

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev