Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström svarade på frågor i riksdagen om naturbruksgymnasiernas framtid. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström svarade på frågor i riksdagen om naturbruksgymnasiernas framtid. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Jaktutbildningarnas framtid i riksdagen

I en debatt i riksdagen på tisdagen svarade gymnasieminister Anna Ekström (S) på frågor om naturbruksgymnasiernas framtid. Det är inte aktuellt att göra några förändringar nu, sa ministern.

Moderaten Alexandra Anstrell hade ställt två frågor till ministern:

• Har statsrådet och regeringen för avsikt att ställa sig bakom Skolverkets förslag om att smalna av naturbruksprogrammet?

• Hur avser statsrådet agera för att hantera konsekvenserna av Skolverkets beslut?

Några direkta svar mer än att det i varje fall inte ska bli några förändringar nu, fick inte Anstrell av ministern. Hon vill avvakta remissbehandlingen av Gymnasieberedningens slutbetänkande innan hon aviserar regeringens avsikt.

Alexandra Anstrell betonade tillsammans med partikollegan Maria Stockhaus hur viktiga naturbruksprogrammen är för besöksnäringen.

Vidare gick Isak From (S) upp i talarstolen, där han efterlyste ett tydligt beslut om vad regeringen tänker göra. Inte minst med tanke på oron som nu finns bland naturbruksgymasier som berörs, samt bland de elever som nu står i begrepp att göra sina val till gymnasieutbildning.

Enligt Isak From är besöksnäringen med turism, fiske och jakt en framtidssektor som det finns anledning att satsa på.

Hela interpellationsdebatten kan ses på riksdagens hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev