Snarorna som hittades var tillverkade av stålvajer och utplacerade för att fånga djur. Fyra unga män greps på platsen under tisdagen men samtliga nekade till brott och släpptes i brist på bevis. De avvisades från platsen. Foto: Privat

Jaktbrott kunde inte styrkas i Segmon

Under helgen hittades utsatta stålsnaror i ett skogsområde i Segmon, Grums kommun, i Värmland. Under måndagen sågs ett misstänkt sällskap på fyra personer i samma område och polis med en hundpatrull larmades till platsen där polisen hittade fyra unga män i camoflagekläder.

Under måndagen rapporterade Svensk Jakt om utsatta snaror i ett skogsområde i Segmon.

Jägarna i området har hållit det aktuella skogsområdet i Segmon under uppsikt efter att snarorna hittades, och under tisdagsmorgonen sågs ett misstänkt sällskap i camoflagekläder smyga omkring.

Polis tillkallades för att förhindra pågående brott och lyckades också med hjälp av en hundpatrull lokalisera och konfrontera sällskapet.

 

Brist på bevis

Deras utrustning undersöktes och de kunde identifieras, men personerna hade inget på sig som kunde bevisa att de ägnat sig åt olaga jakt med otillåtna fällor.

De fyra männen i 25-årsåldern medgav att de rört sig i området, och att de befann sig i Sverige för att leva ”vildmarksliv”. De förnekade brott och avvisades från platsen.

Snarorna beslagtogs av polisen.

 

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev